Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Messi v reprezentaci skončit nehodlá

Buenos Aires - Nejlepší fotbalista světa Lionel Messi má v plánu dál hrát za Argentinu navzdory neustálé kritice jeho výkonů v reprezentačním dresu. Hvězda Barcelony reagovala na slova prezidenta svazu Julia Grondony, který prohlásil, že hráč uvažuje o konci v národním týmu. Srovnávat podle Messiho hru Barcelony a týmu Argentiny prý nejde.

"Přestože mě pořád kritizují, vždycky přijedu hrát za Argentinu. Nic na tom nezmění ani kritika v médiích a od fanoušků," prohlásil Messi. "Nikomu se nelíbí, když na něj lidi pískají a nadávají mu. Vždyť my jsme ti první, kteří chceme, abychom hráli dobře. Na druhou stranu nás kritika posílila, protože jsme se semkli," dodal.

Podle Messiho je kritika nezasloužená, protože každý od Argentiny očekává, že bude hrát jako Barcelona, což podle čtyřiadvacetiletého útočníka nejde. "Snažíme se hrát podobně a držet míč, diktovat tempo hry," řekl Messi. "Ale srovnávat tyhle dva týmy je chyba. Vždyť v Barceloně spolu hrajeme hrozně dlouho," uvedl.

Messi a spol. byli terčem kritiky po dvou úvodních nevydařených zápasech v základní skupině domácího mistrovství Jižní Ameriky. V pondělí však tým dal na trápení zapomenout a díky dvěma brankám barcelonského střelce porazil 3:0 Kostariku a postoupil do čtvrtfinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články