Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Messi v Barceloně podepsal novou smlouvu

Barcelona - Jakékoliv spekulace o tom, že by po nejhorší sezoně Barcelony za poslední roky mohl klub opustit, Lionel Messi nyní utnul. Čtyřnásobný držitel Zlatého míče, argentinský útočník Lionel Messi, podepsal v Barceloně nový čtyřletý kontrakt. Klub mu ročně vyplatí nejméně 20 milionů eur (téměř 550 milionů korun).

Lionel Messi z Barcelony slaví gól v síti Realu Madrid
zdroj: ČTK/AP autor: Paul White

Messi se dohodl s vedením Barcelony na novém lukrativním kontraktu už v pátek, dnes vše stvrdil podpisem. I když klub oficiálně detaily neprozradil, podle médií si šestadvacetiletý Argentinec ročně vydělá o sedm milionů eur více než v minulé sezoně a navíc může inkasovat dalších pět milionů na bonusech.

"Jsem rád, že pokračuju tady doma. Lidé v Barceloně jsou ti, kteří rozhodují o mé budoucnosti, a já budu s nimi pokračovat tak dlouho, jak dlouho budu cítit jejich podporu," prohlásil Messi.

Nové lukrativní smlouvy se dočkal i přesto, že Barca má za sebou nejhorší sezonu za posledních šest let. Nezískala totiž jedinou trofej. Messi za to přijal svůj díl odpovědnosti. "Můžu se jen všem v Barceloně omluvit a slíbit, že příští rok se vrátíme tam, kde si klub zaslouží být," řekl.

Společně s hráči se o to pokusí i nový trenér, protože na Nou Camp se vrací někdejší reprezentační záložník Luis Enrique.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články