Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Messi už vydělává víc než Beckham

Paříž - Argentinec Lionel Messi je nejen nejlepším fotbalistou světa, ale vévodí hráčům také ve výši výdělků. Podle magazínu France Football si v tomto ročníku přijde na 33 milionů eur (přes 840 milionů korun). Z postu nejlépe vydělávajícího fotbalisty planety sesadil dvaadvacetiletý útočník Barcelony dlouholetou jedničku finančního žebříčku Davida Beckhama z Anglie.

Záložník Los Angeles Galaxy je druhý s příjmem 30,4 milionu eur. Nadále však vládne fotbalistům, co se týče výdělků z reklamy, která mu vynese 25 milionů eur. Messi získá z marketingu 19 milionů eur. O tři miliony eur méně vynese reklama nejdražšímu fotbalistovi historie Cristianu Ronaldovi.

Portugalská hvězda má v Realu Madrid nejvyšší plat ze všech fotbalistů - 13 milionů eur. Za ním následuje s 12 miliony Švéd Zlatan Ibrahimovic z Barcelony. Celkově je Cristiano Ronaldo třetí s příjmem 30 milionů eur.

V první dvacítce finančního žebříčku France Footbal je hned pět fotbalistů Barcelony. Druhé největší zastoupení má Chelsea se čtyřmi hráči. Nejlépe placeným trenérem je Portugalec José Mourinho z Interu Milán, jenž si v ročníku 2009/2010 vydělá 13 milionů eur.

Žebříček nejlépe vydělávajících fotbalistů:

1. Lionel Messi (Arg./Barcelona) 33,0,

2. David Beckham (Angl./Los Angeles) 30,4,

3. Cristiano Ronaldo (Portug./Real Madrid) 30,0,

4. Kaká (Braz./Real Madrid) 18,8,

5. Thierry Henry (Fr./Barcelona) 18,0,) 11,4

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články