Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Messi ukázal, proč má Zlatý míč. Blýskl se hattrickem

Madrid - Argentinský fotbalista Lionel Messi oslavil obhajobu prvenství ve Zlatém míči ve velkém stylu. V úvodním čtvrtfinále Španělského poháru se blýskl třemi góly a pomohl Barceloně k výhře 5:0 nad druholigovým Betisem Sevilla. O zbývající branky Barcelony se postarali Pedro a Seydou Keita. Odveta se hraje za týden v Seville.

Messi se ve středu večer nejprve před zápasem na Nou Campu pochlubil fanouškům Zlatým míčem a pak ukázal, proč anketu novinářů, reprezentačních trenérů a kapitánů ovládl. U představení trofeje nechyběli ani jeho spoluhráči Andrés Iniesta a Xavi, kteří obsadili v hlasování druhé a třetí místo.

Dani Alves, barcelonský obránce:

"Messi je nejlepší a dokazuje to každý den. Ti dva by si to také zasloužili, ale Messi je někde jinde než všichni ostatní."

Argentinský reprezentant otevřel skóre minutu před přestávkou, kdy přehodil brankáře Betisu. Druhou trefu přidal v 63. minutě a hattrick završil o deset minut později. Když Messi čtyři minuty před koncem střídal, vyprovodili ho fanoušci potleskem vestoje a skandováním jeho jména.

"Tenhle zápas alespoň umlčí všechny debaty kolem Zlatého míče. Trofej je v dobrých rukou," připomněl obránce Barcelony Dani Alves kritické hlasy, podle kterých si Messi ocenění pro nejlepšího fotbalistu světa nezaslouží.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články