Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Messi trefil Barceloně první místo, Real totiž výhodu po výhře v El Clásicu zahodil

Co v El Clásicu vybojovali, rychle pozbyli. Fotbalisté Realu Madrid v 27. kole španělské ligy překvapivě nestačili 1:2 na Betis Sevilla a o dva body zaostávají za rivalem Barcelonou. Katalánci díky proměněné penaltě Lionela Messiho porazili San Sebastian 1:0 a posunuli se do čela tabulky. Po dvouzápasové pauze zaviněné zraněním se Tomáš Vaclík vrátil do branky Sevilly. V zápase o třetí místo remizoval jeho tým s Atléticem Madrid 2:2 a zůstal třetí s náskokem dvou bodů.

Zklamaní fotbalisté Realu Benzema a Modrič
zdroj: Reuters autor: Marcelo Del Pozo

Skóre otevřel ve 40. minutě stoper Betisu Sidnei, který nekompromisně poslal odražený míč pod břevno. Ještě před pauzou ale vyrovnal z penalty Karim Benzema, který proměnil i devátý pokutový kop v dresu "bílého baletu".

O první výhře Betisu po sedmi zápasech rozhodl v 82. minutě střídající Cristian Tello. Jeho tým se posunul na 12. místo tabulky.

Villarreal překvapivě nestačil na svém hřišti na předposlední Leganés. "Žlutá ponorka" prohrála potřetí v řadě a na pohárové příčky ztrácí pět bodů. Leganés je tři body od nesestupových pozic.

Messi ve střelecké tabulce předčil Ronalda

Barceloně se na Camp Nou podařilo přerušit sérii šesti soutěžních výher San Sebastianu. Hostující celek jel na hřiště favorita s nadějí na dobrý výsledek. Vedle vítězné šňůry a čerstvého postupu do finále Španělského poháru se mohl pochlubit také čistým kontem v posledních třech soutěžních zápasech.

Hostující obrana držela až do 81. minuty, kdy Lionel Messi proměnil pokutový kop. Dvaatřicetiletý Argentinec vystřídal v čele historicky nejlepších střelců pěti nejprestižnějších evropských soutěží rivala Cristiana Ronalda z Juventusu Turín. Messi nastřílel v 474 utkáních 438 gólů. Pětatřicetiletý Portugalec Ronaldo potřeboval na 437 tref 540 ligových duelů. Další gól katalánského celku přidal v nastavení Jordi Alba, ale rozhodčí ho kvůli ofsajdu neuznal.

Tomáš Vaclík
zdroj: ČTK/EFE/ autor: Rodrigo Jimenez

Poslední tři zápasy Atlética Madrid se Sevillou skončily remízou a stejně dopadlo i toto utkání. Hosty dostal do vedení Luuk de Jong, který překonal brankáře Jana Oblaka v 19. minutě. Za Atlético srovnal v 32. minutě z pokutového kopu Álvaro Morata.

O čtyři minuty později poslal domácí "Rojiblancos" do vedení Joao Felix. Dvacetiletý Portugalec se trefil po návratu po zranění už podruhé ve třech ligových zápasech. Na konečných 2:2 srovnal z penalty Lucas Ocampos. "Získali jsme bod na velmi těžkém hřišti. Atlético má dobrý tým, bod je zasloužený," řekl Vaclík.

O bod za třetí Sevillou je další osmifinalista Evropské ligy Getafe, které se nachází na poslední příčce znamenající start v Lize mistrů. Getafe doma remizovalo 0:0 se Celtou Vigo, která je naopak na první pozici zajišťující záchranu, a nevyhrálo třetí z posledních čtyř duelů.

Pouze bod ztrácí na Celtu nováček z Mallorcy, který v Eibaru vyhrál 2:1.

Španělská fotbalová liga - 27. kolo:

Alavés - Valencie 1:1 (73. Méndez - 34. Parejo), Eibar - Mallorca 1:2 (90.+2 Bigas - 42. Rodríguez, 78. Kubo), Atlético Madrid - FC Sevilla 2:2 (32. Morata z pen., 36. Joao Felix) - 19. de Jong, 43. Ocampos z pen.), FC Barcelona - San Sebastian 1:0 (81. Messi z pen.), Getafe - Vigo 0:0, Pamplona - Espaňol Barcelona 1:0 (51. Torres z pen.), Valladolid - Bilbao 1:4 (76. Ramírez - 4. López, 24. R. García, 87. Williams, 90.+3 Córdoba), Villarreal - Leganés 1:2 (5. Moreno - 47. a 70. z pen. Oscar), Betis Sevilla - Real Madrid 2:1 (40. Sidnei, 82. Tello - 45.+3 Benzema z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články