Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Messi sestřelil hattrickem Leganés, madridské derby vítěze nemělo

Hattrick číslo 40 dal Lionel Messi v dresu Barcelony, která ve 31. kole španělské fotbalové ligy jeho třemi zásahy porazila Leganés 3:1. Stejně úspěšným střelcem byl také Iago Aspas, jenž pomohl Vigu porazit 4:0 Sevillu. Zaváhání městského rivala využil Betis a po výhře 2:0 s Eibarem v tabulce poskočil na páté místo. Madridské derby mezi domácím Realem a Atléticem skončilo remízou 1:1 poté, co v druhém poločase skórovali kanonýři Cristiano Ronaldo a Antoine Griezmann. V pondělní dohrávce Villarreal podlehl Bilbau 1:3 na svém stadionu a klesl na šesté místo, poslední pohárové.

Lionel Messi
zdroj: ČTK/AP autor: Manu Fernandez

První gól dal Messi z přímého kopu, když zakroutil míč z 26 metrů do dolní části Cuellarovy branky. Nejlepší střelec La Ligy se v této sezoně trefil z přímého kopu už pošesté, čímž vyrovnal svého bývalého spoluhráče Ronaldinha z ročníku 2006/07. Argentinská hvězda poté ve 32. minutě po Coutinhově přihrávce poslala přízemní střelu k tyči.  

Leganés se dokázalo vrátit do zápasu, v 68. minutě, kdy se křížnou střelou trefil El Zhar. Definitivní rozhodnutí zařídil krátce před koncem znovu Messi, který zpracoval ve vápně centr a přehodil brankáře Cuellara.  

Barcelona neprohrála v La Lize už 38 utkání za sebou a vyrovnala tak rekord San Sebastianu z let 1979 a 1980. Zato Leganés venku prohrálo počtvrté a je čtrnácté.  

Je nám líto, video expirovalo.
Messi uzemnil Leganés hattrickem a dovedl Barcelonu k vítězství

Madridské ligové derby skončilo remízou 1:1

První velkou šanci měl v desáté minutě Ronaldo, jeho zakončení břichem si ale gólman Oblak pohlídal. O deset minut později slovinský brankář zasáhl i proti další nebezpečné střele portugalské hvězdy.

Šanci měli také stoper Varane a bek Marcelo, jenž dokonce trefil brankovou konstrukci. V 53. minutě otevřel skóre Ronaldo, který se po Baleově centru prosadil z voleje a oslavil 650. gól za klub i reprezentaci v kariéře.

V této sezoně nastřílel už 40 soutěžních branek, což se mu povedlo v osmém ročníku po sobě. V posledních deseti soutěžních duelech za Real dal Ronaldo dvojnásobný počet gólů.

O čtyři minuty později ale "Bílému baletu" překazil radost Griezmann. Navas vystartoval proti Vitolovi, míč se však pouze odrazil k volnému francouzskému reprezentantovi a ten se stal prvním hráčem Atlética v tomto století, který skóroval ve třech ligových zápasech na hřišti Realu po sobě.

"Bílý balet" na svém stadionu neporazil rivala popáté v řadě a v tabulce na něj stále ztrácí čtyři body. Mezi kluby z hlavního města se vklínila po výhře 1:0 nad Espaňolem Valencie.

Valencie rozhodla o výhře už v sedmé minutě poté, co Rodrigo hlavou vstřelil 15. gól v sezoně. Sedmadvacetiletý Španěl má výbornou formu, v posledních pěti ligových duelech dal šest branek. Osmou asistenci v tomto ročníku si připsal Guedes.

Utkání Real Madrid - Atlético Madrid
zdroj: Reuters autor: Sergio Perez

Ve Vigu načala skóre vlastní branka Arany z konce první půle. Po přestávce během 21 minut třikrát udeřil Aspas – nejprve se prosadil po sólové akci, pak využil špatného vyběhnutí brankáře Sorii a svůj druhý hattrick v sezoně završil z rychlého protiútoku.

Sevilla počtvrté za sebou nevyhrála a je mimo pohárové příčky. Od nástupu trenéra Vincenza Montelly má celek druhou nejhorší defenzivu v lize, ve 14 zápasech inkasoval 28 branek. Hůř je na tom už jen La Coruňa s 29 góly.

Záchranářský duel mezi Levante a Las Palmas se povedl domácím, kteří i v oslabení dokázali v nastavení rozhodnout o výhře 2:1. Z posledních pěti zápasů vydolovalo Levante 11 bodů a má už osm bodů k dobru na sestupové pozice. Las Palmas podeváté v řadě nevyhrálo, je předposlední a na záchranu ztrácí deset bodů.

Hráči Villarrealu v pondělní dohrávce podlehli 1:3 Bilbau a po druhé porážce za sebou spadli na šesté místo, které jako poslední zaručuje účast v předkole Evropské ligy. Na pátý Betis Sevilla ztrácí dva body a od sedmé Sevilly je dělí jeden bod.

Bilbao za vítězstvím nasměroval už ve čtvrté minutě Inigo Córdoba a druhou branku přidal ve druhém poločase z dorážky Iňaki Williams. Za domácí sice v 67. minutě snížil Carlos Bacca, ale dvougólový náskok v závěru vrátil hostujícímu celku Iker Muniain.

Zmar Villarrealu poté završil Álvaro González, který v nastavení dostal druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Athletic tak mohl slavit první vítězství venku po sérii čtyř porážek, během které navíc nedokázal vstřelit jediný gól. 

Španělská fotbalová liga - 31. kolo:

La Coruňa - Málaga 3:2 (70. a 85. Adrián, 6. Lucas Pérez z pen. - 41. a 73. Rolan), Alavés - Getafe 2:0 (48. Laguardia, 75. El Haddadi), Vigo - Sevilla 4:0 (57., 60. a 78. Aspas, 38. vlastní Arana), Betis - Eibar 2:0 (21. León, 50. vlastní Arbilla), Barcelona - Leganés 3:1 (27., 32., 87. Messi - 68. El Zhar), Levante - Las Palmas 2:1 (35. Coke, 90.+2 Campaňa - 50. García), Real Madrid - Atlético 1:1 (53. Ronaldo - 57. Griezmann), San Sebastian - Girona 5:0 (71. a 85. Oyarzabal, 11. Canales, 35. Januzaj, 88. Juanmi), Valencie - Espaňol 1:0 (7. Rodrigo), Villarreal - Bilbao 1:3 (67. Bacca - 4. Córdoba, 51. Williams, 87. Muniain).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články