Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Messi se Suárezem jsou možná naštvaní, hlesl Griezmann po tréninku v Barceloně

Mohl zůstat v ambiciózním Atléticu Madrid, být i nadále klíčovou postavou klubu a rozdávat radost fanouškům na stadionu Wanda Metropolitano. Útočník Antoine Griezmann se však rozhodl opustit komfortní zónu. Do svých řad ho zlákala FC Barcelona, kde chce úřadující mistr světa zkompletovat sbírku trofejí – v kariéře totiž ještě nevyhrál Ligu mistrů.

Antoine Griezmann v dresu FC Barcelona
zdroj: REUTERS autor: Albert Gea

O přestupu rodáka z Macönu do FCB se hojně spekulovalo už v loňském roce. Během mistrovství světa v Rusku, kde s francouzskou reprezentací dokráčel až k titulu, nicméně podepsal s Atléticem smlouvu do roku 2023.

Jeho výstupní klauzule ovšem 1. července klesla z 200 milionů eur na 120 milionů a katalánský gigant se ji rozhodl aktivovat. Transfer ale bude mít pravděpodobně dohru u zeleného stolu. Vedení "rojiblancos" oficiálně potvrdilo, že podá žalobu. Griezmann se prý dohodl s Barcelonou už před 1. červencem a rozdíl 80 milionů požaduje doplatit.

Je nám líto, video expirovalo.
Griezmann má za sebou první trénink v Barceloně

Odchovanec San Sebastianu se však soustředí na fotbal a v novém působišti hodlá navázat na konstantní výkonnost z Atlética, kde vstřelil ve 257 soutěžních zápasech 131 gólů. "Je to výzva, budu se snažit ještě zlepšit i tím, že už nebudu ve své komfortní zóně. Chci být důležitou součástí mužstva a pokusit se s ním vyhrát španělskou ligu, pohár a hlavně Ligu mistrů - to je trofej, kterou jsem ještě nezískal," řekl Griezmann. 

Na druhou stranu přiznal, že stěhování z Madridu jednoduché nebylo. "Vždy je těžké opustit město, kde se s rodinou cítíte pohodlně a kde máte přátele. K Atléticu chovám obrovský respekt, na hřišti jsem do toho dal od začátku do konce všechno," doplnil.

V osmadvaceti letech je Griezmann mistrem světa a vítězem španělské i Evropské ligy. "V životě by mě nenapadlo, že budu mít takovou kariéru. Nejsem zrovna člověk, který se kouká daleko do budoucnosti - vždy si užívám aktuální chvíle. Ale samozřejmě jsem snil o tom, že budu mít šanci nastupovat vedle hráčů na této úrovni." 

"Mnoho let jsem strávil v Realu Sociedad, zlepšil jsem se v Atléticu a teď jsem v Barceloně, kde chci vyhrát spoustu trofejí," zopakoval. 

Maté s Messim

"El Principito" se mimo jiné nemůže dočkat spolupráce s pětinásobným držitelem Zlatého míče Lionelem Messim. "Těším se, až uvidím, jak dennodenně pracuje na tréninku, a také na to, až si spolu dáme maté," pousmál se při zmínce oblíbeného jihoamerického nápoje.

Lionel Messi se raduje z gólu v Lize mistrů
zdroj: imago sportfotodienst autor: Jan Huebner/Lau,via www.imago-images.de

V kuloárech se nicméně spekuluje, že hvězdný Argentinec není z příchodu produktivního útočníka nadšený s ohledem na kamarádství s Luisem Suárezem a Neymarem, jehož potenciální návrat na Camp Nou už pravděpodobně není reálný. "Možná jsou naštvaní. Uvidíme, až se uvidíme. Každopádně jsem připraven jim nahrát na spoustu gólů v sezoně," konstatoval Griezmann, který v Barceloně rozšíří francouzskou kolonii.

V kádru FCB jsou totiž i Ousmane Dembélé, Samuel Umtiti, Clément Lenglet a Jean-Clair Todibo. "Znám se s nimi velmi dobře a těším se na společné angažmá," dodal.

Zdroj
ČT sport, Marca, Sky Sports

Hlavní zprávy

Nejčtenější články