Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Messi s Agüerem zachránili Argentincům výhru v Kolumbii

Barranquilla (Kolumbie) – Fotbalisté Argentiny po dvou klopýtnutích v kvalifikaci na mistrovství světa vybojovali v Kolumbii vítězství 2:1. Dvojnásobným šampionům zachránili výhru ve druhém poločase hvězdný Lionel Messi a Sergio Agüero, kteří byli nejdříve u vyraženého míče od gólmana Davida Ospiny. Argentina je v tabulce po čtyřech zápasech druhá za úřadujícím jihoamerickým šampionem Uruguayí, která má navíc zápas k dobru. Na třetím místě přezimuje Venezuela po výhře nad Bolívií 1:0. O bod méně než vedoucí trio mají Ekvádor a Chile.

Argentinci začali kvalifikaci zóny CONMEBOL přesvědčivou výhrou 4:1 nad Chile, ale pak prohráli ve Venezuele a v pátek ztratili další body domácí remízou s Bolívií. Kritiku utnuli "la Selección" úterní vydřenou výhrou v Barranquille. Dlouho však prohrávali po teči Mascherana, který Pabonovu střelu poslal do vlastní sítě.

"Potřebovali jsme se pomstít za to, co se stalo s Bolívií. Potřebovali jsme dokázat, že můžeme porazit každého. Začali jsme novou etapu," jásal Agüero, který přišel na hřiště až na druhý poločas a jehož gólovou akci také začal Messi. "Ale bylo tady nesnesitelné vedro a vlhkost," dodal Agüero na stadionu, kde bylo 32 stupňů.

Chilané se oklepali po pátečním debaklu 0:4 v Uruguayi i publicitě kvůli porušení disciplíny pětice reprezentantů, které kouč za pozdní příchod do hotelu a popíjení alkoholu poslal domů. Nad Paraguayí vyhráli 2:0 a trenér Claudio Borghi vyloučené pětici otevřel dveře zpátky do týmu. "Byl to nejtěžší týden v trenérské kariéře, po stránce lidské i koučování," přiznal Borghi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články