Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Messi po výhře ve Zlatém míči: Kariéru ukončím v Barceloně

Curych - Zatímco před rokem při vyhlášení Zlatého míče FIFA neměl fotbalista Lionel Messi jasno o své budoucnosti, a dokonce se spekulovalo o jeho možném odchodu z Barcelony, po pondělním pátém vítězství v prestižní anketě prohlásil, že katalánský klub neopustí. Osmadvacetiletý kanonýr v něm chce zakončit aktivní kariéru.

Lionel Messi
zdroj: EMPICS autor: David Davies

Messi dříve řekl, že by se rád na závěr kariéry vrátil do argentinského klubu Newell's Old Boys, odkud jako třináctiletý zamířil do Barcelony. Nyní ale podle všeho původní plány změnil. "Řekl jsem to tisíckrát a říkám to znovu - mojí myšlenkou je končit doma a mým domovem je Barcelona. Doufám, že by to takhle mohlo být," prohlásil Messi.

Messi v pondělí získal rekordní pátý Zlatý míč a sesadil z pomyslného trůnu Portugalce Cristiana Ronalda z Realu Madrid. Rodák z Rosaria pomohl Barceloně k triumfům v Lize mistrů, španělské nejvyšší soutěži, domácím poháru, Superpoháru UEFA a mistrovství světa klubů. S Argentinou rovněž došel do finále šampionátu Jižní Ameriky, kde však uspělo na penalty domácí Chile.

"Musím říct, že nyní jsou věci mnohem lepší než před rokem. To, co se stalo, bylo těžké, ale ve fotbale se věci mění a musíme zůstat vyrovnaní," konstatoval Messi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články