Messi opět zkritizoval Barcelonu. Toto si Suárez nezasloužil, napsal

Chtěl odejít, nakonec musel zůstat. Vztah Lionela Messi a Barcelony je ale výrazně pošramocen, což se opět potvrdilo při odchodu Luise Suáreze z klubu. Hvězdný kanonýr se opřel do vedení celku, jak se zachovali k jeho dlouholetému parťákovi v útoku a kamarádovi. Uruguayskému hráči po příchodu nového kouče Ronalda Koemana oznámili, že už se s ním nepočítá. Třetí nejlepší střelec barcelonské historie tento týden odešel do Atlética Madrid.

Zklamaní Lionel Messi a Luis Suárez
zdroj: Reuters autor: Sergio Perez

"Zasloužil si rozloučení odpovídající jeho významu. Jako jeden z nejdůležitějších hráčů v klubových dějinách, který dosáhl skvělých úspěchů s týmem i jako jedinec, si nezasloužil být takhle vyhozen. Ale pravdou je, že teď už mě nic nepřekvapí," napsal Messi na Instagramu.

Suárez dal od příchodu z Liverpoolu v roce 2014 za Barcelonu 198 soutěžních gólů. Více branek v dresu slavného klubu nastříleli jen César Rodríguez (232) a Messi (634). Barcelonský rekordman se nyní bude poprvé se svým přítelem Suárezem potkávat jako soupeř.

"Bude zvláštní vidět tě v jiném dresu a ještě divnější bude proti tobě hrát," vzkázal Messi.

Šestinásobný nejlepší fotbalista světa byl po neúspěšné minulé sezoně Barcelony rozčarovaný a chtěl odejít. Nakonec však zůstal, protože se nechtěl s klubem dál přít o to, zda může Camp Nou opustit bez náhrady. Smlouva mu vyprší po této sezoně. Už začátkem září podrobil vedení Barcelony kritice. "Management klubu vedený (prezidentem Josepem Mariou) Bartomeuem je katastrofa," řekl Messi, jenž je v klubu od třinácti let.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články