Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Messi nedal penaltu, ale Argentinu zachránil brankář Martínez a na Copa América postupují dál

Penaltové drama ve čtvrtfinále Copa América Argentina nakonec zvládla. Hvězdou zápasu proti Ekvádoru však nebyl Lionel Messi, ale brankář Emiliano Martínez. Zkušený gólman po remíze 1:1 chytil v penaltovém rozstřelu dvě penalty, zatímco argentinský kapitán hned v první sérii nastřelil břevno. O finále si obhájci titulu a úřadující mistři světa zahrají proti lepšímu z dvojice Venezuela – Kanada.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Argentina – Ekvádor

Messiho start byl nejistý, protože měl svalové problémy. Čtvrtfinále nakonec osminásobný držitel Zlatého míče odehrál celé. A ve 35. minutě se Messi s týmem radoval z vedení poté, co po jeho rohu Alexis Mac Allister prodloužil míč k Lisandru Martínezovi a ten otevřel skóre hlavičkou.

Po hodině hry mohl vyrovnat Enner Valencia, jenže z penalty nastřelil tyč. Ekvádor v sestavě s obráncem Sparty Ángelem Preciadem gól přece jen dal v nastavení zásluhou Kevina Rodrígueze. Hrdinou rozstřelu se poté stal brankář Aston Villy Martínez. Vychytal Ángela Menu i Alana Mindu, zatímco v argentinském dresu se nemýlili Álvarez, Mac Allister, Montiel i Otamendi. Obhájci zlata vyhráli 4:2.

"Říkal jsem klukům, že ještě nejsem připravený jet domů," řekl Emiliano Martínez, jenž v argentinském dresu prožil čtyři rozstřely a vylepšil si bilanci na osm chycených penalt z 18 pokusů. Uznal, že světoví šampioni nepředvedli přesvědčivý výkon. "Divákům jsme nenabídli to, co chtěli vidět, ale vyhráli jsme," dodal.

Jen několik hodin po prohře trenér Ekvádoru Félix Sánchez na lavičce skončil, neboť vedení ekvádorského svazu nečekaně oznámilo, že španělského kouče propustilo. Osmačtyřicetiletý Sánchez přitom vloni v březnu podepsal čtyřletou smlouvu.

Kanada s Venezuelou se utkají v noci na sobotu středoevropského času, zbývající dvojice tvoří Kolumbie – Panama a Uruguay – Brazílie. Jihoamerický šampionát vyvrcholí příští neděli.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články