Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Messi je zpátky, ale ani jeho góly Barcelonu nespasily. Real vyhrál ve Vigu

Argentinská fotbalová superstar se po zranění vrátila ve skvělé formě. Dva góly Lionela Messiho ale na body proti Betisu Sevilla nestačily. Barcelona doma překvapivě prohrála s dvanáctým týmem tabulky 3:4. I přes porážku zůstali svěřenci trenéra Valverdeho na prvním místě tabulky. Po druhém vítězství za sebou ztrácí čtyři body na vedoucí katalánský celek Real Madrid, který vyhrál nad Celtou Vigo 4:2, čímž ukončil ligovou sérii tří porážek na soupeřových stadionech a v tabulce je šestý.

Do utkání v Barceloně lépe vstoupili hosté ze Sevilly. Ve dvacáté minutě unikl po levé straně Firpo Juníor, obešel barcelonského obránce Roberta a střelou do protipohybu Ter Stegena poslal hostující Betis do překvapivého vedení. Ještě do přestávky se podařilo Betisu vedení zdvojnásobit. Joaquín dostal parádní přihrávku za obranu, kde byl úplně sám a prostřelil bezmocného brankáře domácích.

Kontaktní gól se podařilo favoritovi zápasu vstřelit v 68 minutě. Jordi Alba upadl v pokutovém území a rozhodčí nařídil penaltu. K té se postavil právě navrátilec Lionel Messi a s přehledem proměnil. Ze vstřeleného gólu se ale Barcelona neradovala příliš dlouho. O tři minuty později se ke střele uvnitř vápna dostal Giovani Lo Celso, který prostřelil domácího brankáře, ač si na míč sáhl. Barcelona tak opět prohrávala o dvě branky.

Velmi divoký druhý poločas i nadále pokračoval. Nový hráč na hřišti Munir přihrál ve vápně lépe postavenému Arturo Vidalovi, který ve skluzu dostal míč do branky soupeře, a tak barcelona prohrávala v 79. minutě opět jenom o gól.

Honba za vyrovnáním se Kataláncům velmi zkomplikovala o tři minuty později. Ivan Rakitič viděl po nešetrném skluzu druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprchy. O další minutu později přišla pro domácí ještě tvrdší rána, když Sergio Canales vstřelil čtvrtý gól hostujícího týmu.

Barceloně se podařilo utkání už pouze zkorigovat. Ve čtvrté minutě nastavení se podruhé v zápase trefil Argentinec Messi. Ani jeho dvougólový příspěvek ale na body nestačil. Barcelona překvapivě podlehla Betisu Sevilla na svém hřišti 3:4.

Realu to pod Solarim šlape

Real Madrid ukončil sérii tří venkovních ligových porážek a zvítězil na hřišti Celty Vigo 4:2. Real tak pod argentinským koučem Solarim vyhrál i čtvrté utkání.

Do vedení poslal "bílý balet" Benzema, který byl i u druhé branky, když si po jeho střele srazil míč do sítě Cabral. Za domácí snížil Mallo, dva góly Realu pak ale přidali ještě Ramos z penalty a Ceballos. V nastaveném čase už jen zkorigoval výsledek Méndez.

Fotbalisté Realu se tak vezou na vítězné vlně, ve středu porazili v Lize mistrů Plzeň 5:0 a Celtě nasázeli čtyři branky. Pod Solarim tak dali už 15 gólů a pouze dva inkasovali. 

Atléticu vystřelil vítězství v závěru Godín

Atlético poprvé v této ligové sezoně inkasovalo v prvním poločase. V 36. minutě sice Oblak skvělým zákrokem vyrazil San Josého střelu na tyč, míč ale poslal do sítě dobíhající Williams. V 61. minutě vyrovnal dělovkou Thomas, ale o tři minuty později utekl obraně znovu Williams a vrátil baskickému celku vedení.

Svěřenci Diega Simeoneho však dokázali utkání otočit. Deset minut před koncem se prosadil hlavou po rohovém kopu Rodrigo a vítězství vystřelil Atléticu ve třetí minutě nastavení hlavou kapitán Godín.

Valencie vyhrála na hřišti Getafe 1:0 a přerušila čtyřzápasové čekání na ligové vítězství. Domácí trefili v prvním poločase tyč a břevno, což je nakonec stálo bodový zisk. V 79. minutě totiž dostal za faul ve vápně druhou žlutou kartu González a z nařízené penalty rozhodl kapitán Valencie Parejo.

Fotbalisté Levante prohráli 1:3 se San Sebastianem. Domácí přitom už od čtvrté minuty vedli díky Chemově střele zpoza šestnáctky, ale San Sebastian v závěrečné dvacetiminutovce zápas otočil.

Espaňol zarmoutila Sevilla 

Sevilla porazili Espaňol 2:1 v zápase, který otočila po přestávce. Katalánský celek dostal ve 38. minutě do vedení Iglesias, jenže domácí vyrovnali zásluhou Mercada a těsně před koncem základní hrací doby dokonal obrat Ben Yedder.

Espaňol by se v případě výhry bodově dotáhl na městského rivala v čele tabulky, místo toho mu patří páté místo. Sevilla se naopak posunula na druhou pozici za Barcelonu, spolu s Atléticem Madrid a Alavésem ztrácí na lídra pouhý bod.

Espaňol tak prodloužil neúspěšnou bilanci z venkovních zápasů, ze sedmi duelů získal pouze šest bodů za jednu výhru a tři remízy. Sevilla na domácím stadionu prohrála pouze v polovině září s Getafe.

Villarreal remizoval na hřišti předposledního Vallecana 2:2, když za hosty vyrovnal v 80. minutě Sansone. Naposledy "Žlutá ponorka" vyhrála v lize na konci září v Bilbau. Vallecano si připsalo tři body za vítězství zatím pouze jednou, v polovině září zdolalo Huescu 1:0. Spolu s poslední Huescou obdrželo ve dvanácti kolech 25 branek, což je nejvíce z ligy.

Španělská fotbalová liga - 12. kolo:

Valladolid - Eibar 0:0, Getafe - Valencie 0:1 (81. Parejo z pen.), Atlético Madrid - Bilbao 3:2 (61. Thomas, 80. Rodrigo, 90.+1 Godín - 36. a 64. Williams), Levante - San Sebastian 1:3 (4. Chema - 73. Hernández, 77. Juanmi, 83. Oyarzabal), Girona - Leganés 0:0, Alavés - Huesca 2:1 (41. Jony, 68. Sobrino - 35. Gómez). Barcelona - Betis Sevilla 3:4 (67. a 90. + 4 Messi, 79. Vidal - 20. Junior, 71. Lo Celso, 83. Canales), FC Sevilla - Espaňol Barcelona 2:1 (70. Mercado, 89. Ben Yedder - 38. Iglesias), Vallecano - Villarreal 2:2 (45. De Tomás, 66. García - 33. Chukwueze, 80. Sansone), Celta Vigo - Real Madrid 2:4 (61. Mallo, 90.+4 Méndez - 23. Benzema, 56. vlastní Cabral, 83. Rámos z pen., 90.+1 Ceballos).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články