Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Messi chce zakopat válečnou sekeru. Musíme táhnout za jeden provaz, prohlásil

Po nedávném úmyslu odejít a ostré kritice barcelonského vedení vyzývá dlouholetý kapitán Lionel Messi k jednotě. V rozhovoru pro tamní deník Sport zdůraznil, že chce za vším udělat tlustou čáru.

Lionel Messi
zdroj: ZUMA autor: David Ramirez

"Po tolika názorových rozdílech to chci všechno ukončit. Všichni musíme táhnout za jeden provaz a věřit, že to nejlepší teprve přijde. Že budeme mít úspěšnou sezonu," řekl šestinásobný držitel Zlatého míče.

Messi koncem srpna Barceloně oznámil, že chce po 20 letech odejít. Nakonec zůstal, protože se s klubem nemínil pouštět do soudního sporu o to, zda může tým opustit zadarmo. Mimo jiné uvedl, že "management vedený (prezidentem Josepem Mariou) Bartomeuem je katastrofa".

Následovala další kritika kvůli faktu, jak se vedení zachovalo k jeho dlouholetému parťákovi v útoku a kamarádovi Luisi Suárezovi. Uruguayskému fotbalistovi po příchodu nového kouče Ronalda Koemana totiž oznámili, že už se s ním nepočítá. Třetí nejlepší střelec barcelonské historie odešel do Atlética Madrid.

Nyní se Messi snaží vše znovu urovnat. "Musíme jako barcelonští fanoušci držet pohromadě a jít stejným směrem. Převezmu zodpovědnost za své chyby, jestli jsem je udělal. Pokud ano, tak jen proto, aby byla Barcelona silnější a lepší. Spojení vášně a motivace je jediný způsob, jak dosáhnout našich společných cílů," dodal.

V neděli už si některé příznivce možná částečně udobřil, protože v úvodním ligovém zápase nového ročníku proti Villarrealu se gólem z penalty podílel na suverénní výhře 4:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články