Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Messi a spol. stíhají Real, ale mají toho dost. Působí unaveně, přiznal kouč Setién

Únava. Cítí ji i takový klub, jakým je Barcelona. Podle trenéra katalánského týmu Quiqueho Setiéna by všichni, včetně kapitána Lionela Messiho, potřebovali odpočinek. Náročný program se podle kouče projevil ve druhém poločase sobotního utkání na stadionu Valladolidu, které Messi a spol. vyhráli 1:0.

Trenér Barcelony Quique Setién
zdroj: ČTK/EFE/ autor: Alejandro Garcia

"Samozřejmě by si Messi potřeboval odpočinout. Už jsem to říkal dřív, ale skóre bylo příliš těsné. Kdybychom dali v prvním poločase víc gólů, mohlo si víc hráčů odpočinout. Tým působil unaveně," citoval Setiéna deník Marca.

Výhru "Blaugranas" zařídil v 15. minutě po Messiho přihrávce Arturo Vidal. Valladolid však nenechal Barceloně tři body zadarmo. "Nedokázali jsme pokrýt celé hřiště. Odpadali jsme a tím jsme si to ještě víc zkomplikovali. Měli jsme rozhodnout v první půli, dát dvě tři branky. Ve druhém poločase jsme se trápili a na některých hráčích bylo znát vyčerpání," konstatoval jednašedesátiletý Setién.

Odpočinul si alespoň uruguayský kanonýr Luis Suárez, který nastoupil po přestávce místo zraněného Francouze Antoinea Griezmanna. "Je dobře, že si Suárez oddechl. Šestkrát za sebou hrál v základní sestavě, potřeboval odpočinek. Griezmann si řekl o vystřídání sám. Uvidíme, co se mu stalo," konstatoval muž, který vedl také Las Palmas, Betis Sevilla či národní tým Rovníkové Guiney.

Španělská média poté oznámila, že Griezmann má zraněný pravý stehenní sval a zhruba třítýdenní klid. To nejspíš znamená, že vynechá dva poslední zápasy sezony.

Barcelona obhajuje titul a ztrácí bod na vedoucí Real Madrid, který má ale k dobru ještě pondělní utkání v Granadě. "Děláme, co můžeme, ale jestli to bude stačit na vítězství v La Lize, není jisté, protože Real všechno vyhrává," prohlásil Setién.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články