Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Messi 4, Ronaldo 3. Nejlepší fotbalisté světa znovu řádili

Madrid - Lionel Messi znovu připomněl, proč je nejlepším hráčem na světě - a poněkud zlomyslně by se dalo dodat, že Ronaldo připomněl, proč je tím druhým nejlepším. Jeden se vytasil čtyřmi góly v kanonádě Osasuny Barcelonou a překonal další rekord, druhý přispěl hattrickem k výhře nad Getafe. Barcelona si tak upevnila vedení v tabulce a napravila dojem z nepovedeného zápasu na hřišti San Sebastianu.

Katalánský klub po výhře 5:1 vede tabulku španělské ligy o 11 bodů před Atlétikem Madrid, které prohrálo 0:3 v Bilbau. Messi se trefil v jedenáctém ligovém zápase za sebou a překonal tak šestnáct let starý rekord Brazilce Ronalda. Zároveň se stal teprve třetím hráčem historie Primera Division, který dokázal ve třech zápasech dát po čtyřech gólech. Předtím se to povedlo jen legendám padesátých let Alfredu Di Stéfanovi a László Kubalovi.

Barcelona otevřela skóre už v 11. minutě, když Messi obešel gólmana Fernandéze. O třináct minut později dokázali hosté vyrovnat, když se trefil Loe. Pak už však střílela góly pouze Barca. Ve 27. minutě byl po penaltovém zákroku vyloučen Arribas a na 2:1 zvyšoval z pokutového kopu znovu Messi. Pět minut před přestávkou vstřelil třetí branku Barcelony Pedro. Gólový účet zápasu uzavřel dvěma slepenými góly v 56. a 58. minutě opět Lionel Messi.

Real Madrid zvítězil v madridském derby nad Getafe 4:0 a přiblížil se druhému Atlétiku na čtyři body. Hattrickem se o to zasloužil Cristiano Ronaldo. Real už potřetí za sebou neinkasoval a po bezbrankové první půli rozjel svůj brankostroj. Vše načal stoper Ramos, který se po rohovém kopu postaral o závar, jenž vyústil ve vlastní branku Valery.

Následně se během devíti minut trefil třikrát Ronaldo. Jeho první gól přišel po typickém brejku po levé straně, když dostal do běhu pas od Özila a střelou na zadní tyč zvýšil. Krátce nato se prosadil hlavou a střelecký účet završil penaltou za faul na Modriče.

Ronaldo v posledních třech ligových zápasech, do kterých nastoupil, vstřelil sedm branek. Zároveň překonal hranici 300 vstřelených branek na klubové úrovni, když během angažmá ve Sportingu Lisabon, Manchesteru United a Realu nasbíral už 302 zásahů. Ronaldo i Messi nyní mají shodně po šestnácti hattrickách ve španělské lize. Lepší už jsou pouze s 22 hattricky Di Stéfano a Telmo Zarra.

Výsledky 21. kolo španělské ligy:

La Coruňa - Valencie 2:3 (32. a 45. Riki - 1. Jonas, 63. Valdez, 90.+1 Ricardo Costa), Real Madrid - Getafe 4:0 (62., 65. a 71. z pen. Ronaldo, 50. vlastní Valera), Vallecano - Betis Sevilla 3:0 (4. Piti z pen., 64. Delibašič, 83. Carlos), FC Barcelona - Pamplona 5:1 (11., 28. z pen., 56. a 58. Messi, 40. Pedro - 24. Loe), Bilbao - Atlético Madrid 3:0 (50. San José, 77. Susaeta, 84. De Marcos), Mallorca - Málaga 2:3 (27. Casadesus, 71. Dos Santos - 10. Saviola, 16. Isco, 62. Monreal).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články