Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

"Mercedes" Švancara na jaře skončí s fotbalem

Praha – Petr Švancara, útočník, jenž proslavil technickými kousky skoro stejně jako svým smyslem pro humor, se v 37 letech chystá na konec kariéry. Po odchodu z prvoligové Příbrami odehraje Švancara jarní část sezony ve čtvrté rakouské lize v dresu Waidhofenu, načež hodlá pověsit fotbalové řemeslo definitivně na hřebík.

Petr Švancara
zdroj: ČTK autor: Zehl Igor

Brněnský odchovanec Švancara patří k nejdražším hráčům v historii české ligy - v roce 2000 za něj Slavia zaplatila 20 milionů korun. V klubu se ale příliš neprosadil a sám se následně přirovnal k mercedesu, s nímž ve Slavii nevyjeli z garáže.

Následně prošel Opavou, Interem Bratislava, Žižkovem, Slováckem, opět Brnem a nakonec Příbramí, kde i kvůli zranění příliš nehrál a podzim už dohrával v ČFL za Králův Dvůr. V první lize má bilanci 309 utkání a 59 branek.

V létě brněnský patriot plánuje kariéru definitivně uzavřít rozlučkovým zápasem za účasti řady sportovních hvězd. "Snažím se sehnat fotbalové a hokejové hvězdy. Byl jsem v Americe za Jakubem Voráčkem a dává dohromady celou kladenskou partu," řekl Švancara deníku Sport.

Benefice se má konat v Brně 27. června. Kromě Voráčka, aktuálního lídra kanadského bodování NHL, by se měli zúčastnit také Ondřej Pavelec, Jiří Tlustý a z fotbalistů například Jiří Štajner, Pavel Horváth, Milan Pacanda, Milan Baroš či Marek Jankulovski. 


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články