Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Měli jsme odjet s třemi body, mrzí ten Haga. Brankáře Onany se zastal

Jedno z nejatraktivnějších utkání středečního programu Ligy mistrů se odehrálo mezi Manchesterem United a Galatasarayem Istanbul. Zápas skončil remízou 3:3, a to i kvůli chybě brankáře Andrého Onany. United ztratili dvakrát dvougólové vedení a jejich šance na postup jsou ve vážném ohrožení.

André Onana
zdroj: Reuters

"Dnes jsme měli získat tři body. Předvedli jsme skvělý výkon, měli jsme spoustu šancí. To není náhoda, hráli jsme dobře. Bohužel se ale opakoval scénář z předchozích zápasů. Pokud hráče chválím za předvedenou hru, tak musím zároveň uznat, že za stavu 3:1 jsme nebránili dobře," zhodnotil ten Hag.

United po gólech Alejandra Garnacha a Bruna Fernandese stejně jako v minulém kole v Kodani (3:4) brzy vedli o dvě branky. Po půlhodině snížil po zaváhání brankáře Onany z přímého kopu Hakim Ziyech, v 55. minutě však rudí ďáblové znovu odskočili zásluhou Scotta McTominaye. V 62. minutě Ziyech z takřka totožného přímého kopu znovu překvapil Onanu, jenž si srazil centrovaný míč sám do sítě, a o devět minut později srovnal ranou na přední tyč Kerem Aktürkoglu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Galatasaray – Manchester United

"Není to o jednotlivcích, ale vždycky pouze o týmu. Všichni hráči v kádru jsou skvělí fotbalisté a v Manchesteru United jsou oprávněně," zastal se ten Hag Kamerunce Onany, jenž po letním příchodu do klubu odchytal zatím všechny zápasy. V Lize mistrů ale chyboval už v úvodním duelu na hřišti Bayernu Mnichov (3:4) i v domácím utkání s Galatasarayem (2:3).

"Každý gól má svůj příběh. Hlavní je, že když vedeme o dvě branky, musíme lépe bránit jako tým a kontrolovat hru. A to není tak snadné, když propadáme ve středu pole, děláme zbytečné fauly a dáváme soupeři šanci zahrozit ze standardních situací," uvedl třiapadesátiletý kouč.

Jeho tým v úvodních dvaceti soutěžních utkáních sezony inkasoval 33 branek, což je nejhorší bilance od ročníku 1962/63. "Za výkony týmu včetně toho dnešního jsem zodpovědný já. Jdeme správným směrem, pořád se zlepšujeme a z dlouhodobého hlediska budeme úspěšní. Pokud ale chceme hrát play-off Ligy mistrů, musíme takové zápasy zvládat," dodal ten Hag.

Manchester je ve skupině A poslední a na postup může dosáhnout jen při souhře obou výsledků závěrečného kola. Kromě vítězství nad suverénem skupiny Bayernem Mnichov potřebuje ještě remízu v duelu Kodaň – Galatasaray.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články