Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Mebrahtu sestřelil Brno hattrickem, Boleslav drží čtvrté místo

Brno ‒ Střelecká potence hostujícího Golgola Mebrahtua rozhodla zápas mezi Brnem a Mladou Boleslaví. Australský útočník vstřelil všechny tři góly středočeského klubu, který v moravské metropoli vyhrál 3:2. Svěřenci kouče Martina Svědíka tak bleskově odpověděli na vítězství Teplic a udrželi čtvrtou příčku zaručující start v předkole Evropské ligy.

Golgol Mebrahtu slaví vstřelenou branku
zdroj: ČT4 autor: Mašek Josef

Trenér brněnského mužstva Svatopluk Habanec postavil místo potrestaného střelce Řezníčka do útoku Taščiho. Boleslavský kouč Svědík zareagoval na nevydařený duel proti Bohemians rázným řezem sestavy a vyměnil šest hráčů. Pouze mezi náhradníky tak zůstali Čmovš, Magera, Ljevin nebo Železník.

Hosté působili v úvodu živějším dojmem. Ovládli střed hřiště, ale do koncovky se nedostali. Zbrojovka poprvé zahrozila ve 12. minutě, kdy Buchtova střela ze třiceti metrů proletěla těsně vedle tyče. O čtyři minuty později však unikl Ashiru, jeho centrovaný míč se odrazil k volnému Přichystalovi, který tvrdou ranou pod břevno otevřel skóre utkání.

Po inkasovaném gólu Boleslavští zrychlili své útočné akce. První slibnější šanci měl ve 28. minutě Stronati, jehož hlavičku brankář Melichárek zneškodnil. O minutu později trefil stejný hráč tyč a pohotový Mebrahtu vyrovnal. V závěru poločasu se dostal do slibné příležitosti ještě hostující Fleišman. Branku nicméně přestřelil.

Ve druhé půli převzali režii zápasu do svých rukou fotbalisté z města automobilů. Větším důrazem i agresivitou dostali soupeře pod tlak, který zúročili po hodině hry. Jablonský fauloval v pokutovém území Mareše a Mebrahtu vstřelil z penalty druhý gól.

Za pouhé tři minuty sice Zavadil z přímého kopu trefil přesně horní růžek boleslavské branky, ale vzápětí rozhodl o triumfu favorita opět Mebrahtu. I když měli domácí v závěrečných dvaceti minutách převahu, vyrovnat se jim nepodařilo.

25. kolo první fotbalové ligy:

Zbrojovka Brno - FK Mladá Boleslav 2:3 (1:1)

Branky: 16. Přichystal, 63. Zavadil - 29., 60. z pen. a 65. Mebrahtu. Rozhodčí: Ardeleánu - Koval, Arnošt. ŽK: Vraštil, Kijanskas, Jablonský - Keresteš. Diváci: 2918.

Brno: Melichárek - Vraštil (82. Rybička), Pavlík, Kijanskas, Jablonský - Zavadil, Buchta (75. Buchta) - Ashiru, Krejčí (67. Lutonský), Přichystal - Tašči. Trenér: Habanec.

M. Boleslav: Vejmola - Jánoš, Da Silva, Stronati, Keresteš - Takács, Fleišman (75. Kysela) - Nečas (82. Magera), Mareš, Přikryl - Mebrahtu (85. Čmovš). Trenér: Svědík.

Svatopluk Habanec (trenér Brna): "Zápas jsme začali jinak než předcházející utkání. Počítali jsme s tím, že bude Boleslav spoléhat na nákopy. Místo toho byl soupeř hodně na míči. My jsme z toho měli úlek, pozdě jsme k protivníkovi přistupovali a nezvládali doskoky. Po nadechnutí jsme konečně dali v zápase první branku. Nechali jsme však soupeře vyrovnat. V průběhu druhé půle jsme se patnáct minut nedokázali dostat do hry. V momentě, kdy jsme srovnali na 2:2, jsme měli hrát jinak. Bod by pro nás byl cenný. Náš tým začínal mít kvalitu. Bohužel z nucených změn při absenci Řezníčka a zraněného Poláka už náš výkon nebyl takový. Hluchých momentů bylo v naší hře tentokrát dost. Dnešní výkon byl pro mě zklamáním."

Martin Svědík (trenér Mladé Boleslavi): "Chtěli jsme napravit naši reputaci z domácího zápasu s Bohemians. Do zápasu jsme vstoupili aktivně, paradoxně jsme ale inkasovali první gól. Největší změnou od předešlých zápasů bylo, že taková situace náš výkon většinou utlumila. Tentokrát to bylo naopak a vyrovnali jsme. V prvním poločase se nám nepovedla asi pětiminutová pasáž, kdy jsme soupeře pouštěli do brejků. Reagovali jsme na to ve druhém poločase, kdy jsme změnili hru a získali převahu a dali z penalty druhý gól. Jenže po zbytečném faulu před šestnáctkou soupeř vyrovnal. Nezlomilo nás to, okamžitě jsme dali gól na 3:2 a cenné vítězství udrželi."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články