Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zranění Rosického a Čecha nejsou vážná

Vratislav (Polsko) - Česká fotbalová reprezentace trénink po výhře na mistrovství Evropy nad Řeckem absolvovala bez kapitána Tomáše Rosického i brankáře Petra Čecha. Dva klíčoví hráči týmu byli v nemocnici na vyšetření, která však vyloučila vážnější zdravotní komplikace. Podle lékaře týmu Petra Krejčího existuje reálná vyhlídka, že oba stihnou sobotní klíčový zápas a přímý souboj o účast ve čtvrtfinále s Polskem.

Petr Čech se drží za hlavu po minele v zápase proti Řecku
zdroj: ČTK/AP

"Budeme pokračovat v intenzivní léčbě a u obou existují slušné šance, že se dobereme stavu, kdy budou moci hrát. Odhadl bych to tak na 75 procent ku 25 ve prospěch, že nastoupí," řekl Krejčí.

Rosický má problémy s Achillovou šlachou a proti Řecku střídal už v poločase. Čech, jehož chyba pomohla Řekům ke snížení, zápas dohrál, ale pak si stěžoval na bolesti v rameni. Rosický dnes absolvoval vyšetření ultrazvukem a magnetickou rezonancí, Čech byl na rentgenu. "U Rosického se neprokázalo žádné postižení Achillovy šlachy, žádná ruptura ani otok. Zřejmě šlo o přetížení. U Čecha to je podobné," uvedl Krejčí.

Sám Rosický ale takovým optimistou není. Podle svých slov si dost možná obnovil zranění, které si přivodil už na konci sezony v Arsenalu. "V zápase proti Řecku jsem tam zase dostal ránu. Jsem rád, že achillovka jako taková je v pořádku, ale i tak tam mám velký edém (otok). Takhle bolestivé jako teď jsem to ještě neměl. Bolí mě to i při chůzi, ani se na nohu nemůžu moc postavit," přiznal Rosický.

Nechtěl odhadovat své šance na sobotní start. "Neházím flintu do žita, na tento moment jsme čekali dlouho. A pokud to bude trochu možné, chci hrát," prohlásil kapitán, který už měl výpadek před ME kvůli problémům s lýtkovým svalem.

Podle Krejčího Rosický s Čechem ještě vynechají čtvrteční trénink, páteční předzápasový by ale měli absolvovat, aby bylo zřejmé, zda sobotní duel s domácím Polskem zvládnou. "Pokud jde hráč bez tréninku, existuje riziko, že v páté minutě odstoupí. Chceme to tedy vyzkoušet dřív," vysvětlil Krejčí. 

Rosický patřil v duelu proti Řecku k nejlepším hráčům na hřišti a předfinální přihrávkou se podílel na druhém gólu Václava Pilaře. Sám se dostal k jedné nebezpečné střele. V závěru půle si ale po pohledné individuální akci začal ulevovat a několikrát v podřepu vstřebával bolest. Na bedra Petra Čecha padá jediný inkasovaný gól. Český gólman se nedohodl v obraně s Tomášem Sivokem a propustil míč mezi prsty.

Češi proti Polsku budou hájit druhé postupové místo. Domácí celek musí zvítězit, aby prošel do čtvrtfinále. Svěřencům Michala Bílka bude stačit i remíza za předpokladu, že Řecko v souběžně hraném utkání nezdolá Rusko.

 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články