Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Vratislav se připravuje na fotbalové fanoušky

Vratislav – V pátek začíná fotbalové Euro a tentýž den vstoupí do šampionátu také reprezentace České republiky. Na tuzemské fanoušky už se připravuje Vratislav, v níž národní tým odehraje tři zápasy v základní skupině. Cílem českých příznivců bude vratislavská aréna pro 44 tisíc diváků. První zápas proti Rusku by mělo sledovat přímo na stadionu devět tisíc českých fanoušků. Další tisíce se mohou podívat do fanzóny na hlavním náměstí v centru města. Otevřena bude ve čtvrtek.

Vratislavský fotbalový stadion
zdroj: ČT24

Na zápasy se chystají ale především fanoušci, nejvíce parkovišť je na jihu města, odkud budou přijíždět Češi. Kromě parkovišť u obchodních center lze auto nechat i ve městě. "Auta mohou nechat stát fanoušci na označených ulicích v pravém pruhu," dodala Hanna Domagalová, vedoucí kanceláře Euro 2012 Vratislav.

Pár rad nejen pro ty, kteří se chystají do Vratislavi, ale i na jiné zápasy: Na stadion přijďte raději dříve, klidně i o hodinu. Čekají vás totiž přísná bezpečnostní opatření, vezměte si občanský průkaz, protože budou namátkové kontroly lístků. Naopak neberte s sebou deštníky, transparenty, vuvuzely, láhve a plechovky s pitím, ani role papíru, batohy a tašky anebo kamery. Na stadion přijděte bez jídla, nesmí se kouřit. Zákaz se týká i klubových barev. O bezpečnost se ve Vratislavi bude starat 3 500 policistů.

Na dálnicích je povolena rychlost 140 km/h, v obci 50 km/h, i když jsou v Polsku povoleny dvě desetiny promile, policie radí raději nepít vůbec. "Držení a užívání narkotik je v Polsku zakázané," uvedl Pawel Petrykowski z vratislavské policie. Městská doprava by také měla ulehčit pohyb po městě. Tramvaje i autobusy budou na stadion jezdit každé čtyři minuty. "Každý fanoušek bez ohledu na to, odkud přijel, jednoduše pozná, která tramvaj jede na stadion," řekl Krzysztof Piaskowski, řidič tramvaje.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články