Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

V Polsku je teď všechno "koko koko"

Varšava - Pěvecký soubor Jarzebina vznikl před 23 lety a dnes patří k nejznámějším v zemi. Do všeobecného povědomí se oktet žen z východního Polska dostal díky vítězství v celonárodní soutěži, ve které Poláci vybírali titulní píseň k fotbalovému mistrovství Evropy. A v Polsku snad není nikdo, kdo by ji neslyšel.

Pěvecký soubor Jarzebina
zdroj: ČT24

Melodie je všudypřítomná, kdo chce mít dobrou zábavu, vsadí na "koko". Estrádní a plesový bavič Wojciech Nikoniuk už vymyslel taneční kroky. "Lidé to na svatbě pro 200 osob přijali s nadšením," tvrdí Nikoniuk.

S fotbalovým hitem se snažili přijít i přední zpěváci polské populární hudby v čele s její stálicí a hvězdou Marylou Rodowicz. Nikdo však tentokrát na Jarzebinu neměl. "Napsali jsme jednoduchý text, jsme prosté ženy ze vsi," vysvětluje vedoucí souboru Irena Krawiecová.

Na internetu si klipy prohlédlo už přes milion lidí. Písnička se objevuje i v nových verzích. "Jsem nadšený, jsme totiž svědky fenoménu. Ani New York, ani Paříž či Berlín, ale Varšava a Polsko, kde se tento nový druh umění narodil," je přesvědčen spoluautor textu Michal Malinowski.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články