Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Utkání Česka s Řeckem odpíská Francouz Lannoy

Vratislav – Po prohře s Ruskem v úvodním zápase Euro budou v úterý čeští fotbalisté bojovat v duelu s Řeckem o naději na setrvání v turnaji. Klíčové utkání bude řídit francouzský rozhodčí Stephane Lannoy, který odpískal na šampionátu již zápas Německa s Portugalskem. V duelu odpískal 33 faulů, rozdal po dvou žlutých kartách na obou stranách a nedopustil se žádné výrazné chyby.

Stephane Lannoy v zápase Německo - Portugalsko
zdroj: Getty Images autor: Laurence Griffiths

Civilním povoláním distributor počítačových her je na listině FIFA od roku 2006. Pískal už na olympijských hrách 2008, mistrovství Evropy 2008 i světovém šampionátu 2010. Celkem má v 50 mezistátních zápasech bilanci devět nařízených penalt, šest vyloučených hráčů a 198 udělených žlutých karet.

S českým fotbalem má jedinou přímou zkušenost, ovšem o to čerstvější. V únoru rozhodoval zápas Evropské ligy mezi Plzní a Schalke. Dobře si Lannoye pamatuje reprezentační útočník Milan Baroš. V roce 2007, když ještě hrál za Lyon, rozhodoval sudí utkání s Rennes, v němž se měl Baroš dopustit údajně rasistického gesta vůči Stéphanu Mbiovi. Lannoy Baroše napomenul, ale incident neuvedl do zápisu, za což později sklidil kritiku. Baroš i tak dostal trest na tři utkání.

Lannoy do svých 20 let hrál fotbal, ale zjistil, že na profesionální úroveň se zřejmě nikdy nevypracuje. Od té doby píská. V roce 2002 poprvé nakoukl do nejvyšší francouzské soutěže.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články