Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Ukrajinský trenér Blochin zkompletoval kádr pro Euro

Kyjev – Pořadatel evropského šampionátu Ukrajina zveřejnila konečnou nominaci na domácí turnaj. Trenér reprezentace Oleg Blochin zúžil kádr na potřebných dvacet tři hráčů o tři hráče. Na šampionát se nepodívá brankář Olexandr Bandura, obránce Vitalij Mandzjuk a záložník Tarase Stěpaněnka. S triem se Blochin rozloučil po pondělním přípravném zápasu proti Estonsku (4:0). Ve výběru nechybí žijící legenda ukrajinského fotbalu, útočník Andrej Ševčenko.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Spolupořadatelé mistrovství Evropy měli před turnajem problémy především se složením brankářské trojice. Předpokládaná jednička Olexandr Šovkovskij se zranil, stejně jako Andrij Dikaň. Blochin nemohl počítat ani s Olexandrem Rybkou, jenž dostal trest za doping. Mezi tyče se tak nejspíš jako číslo jedna postaví Andrij Pjatov ze Šachtaru Doněck, který má na kontě 24 reprezentačních zápasů.

Ukrajina se ještě před ME utká 1. června s Rakouskem a poté ji čeká 5. června generálka proti Turecku. V základní skupině D bude hrát se Švédskem, Francií a Anglií.

Nominace ukrajinských fotbalistů na mistrovství Evropy:

Brankáři: Andrij Pjatov (Šachtar Doněck), Olexandr Gorjainov (Metalist Charkov), Maxim Koval (Dynamo Kyjev).

Obránci: Olexandr Kučer, Jaroslav Rakickij, Vjačeslav Ševčuk (všichni Šachtar Doněck), Evgen Chačeridi, Taras Michalik (oba Dynamo Kyjev), Evgen Selin (Poltava), Bogdan Butko (Mariupol).

Záložníci: Olexandr Alijev, Denis Garmaš, Oleh Gusev, Andrij Jarmolenko (všichni Dynamo Kyjev), Evgen Konopljanka, Ruslan Rotaň (oba Dněpropetrovsk), Serhij Nazarenko (Simferopol), Anatolij Timoščuk (Bayern Mnichov/Něm.).

Útočníci: Arťom Milevskij, Andrej Ševčenko (oba Dynamo Kyjev), Marko Děvič (Metalist Charkov), Andrij Voronin (Dynamo Moskva/Rus.), Jevgenij Selezňov (Šachtar Doněck). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články