Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Trenér Dánska: Výhra je zasloužená

Charkov – K překvapivému vítězství nad vicemistry světa z Nizozemí dokráčeli dánští fotbalisté. Ke třem bodům jim stačil jediný gól, který vstřelil útočník Krohn-Dehli. Dánové ale měli v utkání pořádnou dávku štěstí, Nizozemci neproměnili pěknou řádku brankových příležitostí. Navíc jim v závěru rozhodčí upřel penaltu za ruku dánského hráče v pokutovém území.

Dánský gól do nizozemské sítě
zdroj: AP autor: Michael Probst

Dánové jsou si vědomi, že v prvním zápase jim k úspěchu pomohla především špatná koncovka nizozemských střelců. "Možná jsme se tlačili dopředu až moc a umožnili jsme jim dostávat se do šancí. Měli jsme štěstí, že některou z nich nevyužili. To si moc dobře uvědomujeme," řekl stoper Simon Kjaer.

Nizozemci měli dvacet osm střeleckých pokusů, ale jen osm z nich šlo na branku. "Dávali jsme jim až moc prostoru. Na tom musíme zapracovat, protože příště by to mohl někdo potrestat," doplnil záložník Niki Zimling, který nastoupil do utkání, přestože den předtím musel být odvezen do nemocnice s poraněným chodidlem. Nepotvrdilo se ale podezření na zlomeninu.

Trenér Morten Olsen ale měl pro své svěřence spíše slova chvály. "Ano, Nizozemci měli své šance, ale to my také. Jsem na tým pyšný, hráči odvedli skvělý výkon. Výhra byla zasloužená," řekl Olsen. "Těší mě, že jsme měli odvahu hrát fotbal i přesto, že jsme byli pod tlakem. Neuchylovali jsme se k odkopům a k destrukci, ale hráli jsme se soupeřem vyrovnanou partii," dodal.

I on si je ale vědom toho, že hra týmu nebyla ideální. "Ztráceli jsme míče v záloze a občas přišla finální přihrávka příliš rychle. Určitě jsou věci, které musíme před Portugalskem zlepšit," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články