Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Španělsko jen remizovalo s Itálií

Gdaňsk - Skupinu B odstartovalo střetnutí posledních dvou mistrů světa. Španělé na Italy překvapivě vyrukovali bez klasického útočníka v sestavě a na jejich hře to bylo dlouho znát. Nedokázali si vypracovat velkou šanci, a když už, tak selhali v zakončení. Na druhé straně byl nebezpečný zejména Cassano, který byl hodně vidět. Italy poslal do zaslouženého vedení v šedesáté minutě Di Natale. Jenže vzápětí srovnal Fabregas a utkání tak nakonec skončilo remízou.

Střelec branky Antonio Di Natale
zdroj: ČTK/AP autor: Michael Sohn

Trenér úřadujících mistrů Vicente del Bosque do základní sestavy překvapivě nasadil ofenzivní záložníky Silvu, Iniestu a uzdraveného Fábregase a jen na lavičce nechal tři klasické útočníky Torrese, Negreda i Llorenteho. V trojčlenné italské obraně zase od začátku nastoupili Chiellini, Bonucci a obvyklý středopolař De Rossi.

K první větší šanci se dostalo v jedenácté minutě Španělsko, ale kombinaci s Iniestou zakončil Silva jen slabou střelou do náručí brankáře Buffona. Jeho protějšek Casillas musel za okamžik předvést těžší zákrok, když zneškodnil skákavý trestný kop Pirla. Ve 22. minutě se španělský brankář natahoval po křížné střele Cassana, která jen těsně minula jeho levou tyč.

Španělé se snažili soupeře přehrávat pomocí své typické kombinace s přesnými přihrávkami. Hráči squadry azzury však obětavě bránili a sami podnikali nebezpečné průniky. Casillas tak musel během tří minut likvidovat nepříjemné pokusy Cassana a Marchisia. Gólman Realu Madrid pak těsně před přestávkou uchránil svůj tým od inkasovaného gólu výborným vytáhnutím Mottovy hlavičky.

Do druhého poločasu vstoupilo lépe mužstvo z Pyrenejského poloostrova. Po čtyřech minutách napřáhl ze střední vzdálenosti Fábregas, ale Buffon jeho štiplavý pokus vyrazil. Krátce nato Iniesta z úhlu jen o několik centimetrů minul.

Bezbrankový stav ale po hodině hry přerušili Italové. Pirlo našel skvělým pasem nabíhajícího Di Nataleho a čtyřiatřicetiletý útočník po čtyřech minutách na hřišti obstřelil bezmocného Casillase. Svěřenci Cesareho Prandelliho přerušili sérii 360 minut bez vstřeleného gólu v mezinárodních zápasech.

Za další čtyři minuty už však bylo znovu vyrovnáno. Povedenou ofenzivní akci Iniesty se Silvou zakončil v pokutovém území nepokrytý Fábregas. Čtvrt hodiny před koncem mohl brzy po svém vystřídání rozhodnout Torres, ale v samostatném nájezdu nevyzrál na vybíhajícího Buffona. Útočník Chelsea nepřekonal italského kapitána ani v 85. minutě a lob poslal nad jeho branku a příliš vysoko mířil v nastaveném čase i další Španěl Xabi Alonso.

Gdaňsk: Španělsko - Itálie 1:1 (0:0)Branky: 64. Fábregas - 60. Di Natale. Rozhodčí: Kassai - Erös, Ring (všichni Maď.). ŽK: Alba, Arbeloa, Torres - Balotelli, Bonucci, Chiellini, Maggio. Diváci: 40 000.Španělsko: Casillas - Arbeloa, Piqué, Ramos, Alba - Xavi, Busquets, Alonso - Silva (65. Navas), Fábregas (74. Torres), Iniesta. Trenér: Del Bosque.Itálie: Buffon - Chiellini, De Rossi, Bonucci - Giaccherini, Marchisio, Pirlo, Thiago Motta (90. Nocerino), Maggio - Cassano (65. Giovinco), Balotelli (56. Di Natale). Trenér: Prandelli.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články