Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Španělé porazili v generálce na ME Čínu 1:0

Sevilla (Španělsko) - Fotbalisté Španělska porazili v posledním přípravném zápase před Eurem Čínu 1:0. O výhře úřadujících mistrů světa i Evropy rozhodl v neděli v Seville šest minut před koncem David Silva po přihrávce střídajícího záložníka Andrése Iniesty.

Španělští fotbalisté
zdroj: ČTK/AP

První poločas patřil čínským hráčům, kteří těžili zejména z nepřesné hry domácích. "Takticky jsme odehráli dobrý zápas, soupeř byl ale někde jinde. Kdybychom hráli proti komukoliv jinému, tak jsme neprohráli," prohlásil španělský trenér čínského týmu José Antonio Camacho.

Domácí ožili až po přestávce zejména díky příchodu Iniesty. Právě barcelonský záložník připravil jediný gól zápasu, když před prázdnou brankou našel Silvu. "Všechnu práci udělal Andrés, já už jenom doklepnul," řekl Silva.

Španělsko nastoupilo poprvé v kompletním složení, v předchozích přípravných zápasech se kvůli finále Španělského poháru musel trenér Vicente del Bosque obejít bez devíti hráčů Barcelony a Bilbaa.

Generálka před páteční kvalifikací o postup na mistrovství světa vyšla Mexiku, které v texaském Arlingtonu porazilo 2:0 Brazílii. "Zabili jsme dvě mouchy jednou ranou. Porazili jsme silného soupeře a připravili se na kvalifikaci," řekl trenér José Manuel de la Torre. Za Mexiko se trefili Giovani Dos Santos a Javier Hernández. Brazilský trenér Mano Menezes postavil k zápasu tým složený z hráčů do 23 let, který připravuje na olympijské hry v Londýně.

Výsledky přípravných fotbalových utkání

Sevilla: Španělsko - Čína 1:0 (0:0)

Branka: 84. Silva.

Arlington: Brazílie - Mexiko 0:2 (0:2)

Branky: 22. Dos Santos, 33. Hernández.

Toronto: Kanada - USA 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články