Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Smuda: Jsme dobří a Čechy porazíme

Varšava – Druhou remízu 1:1 si na šampionátu připsali domácí Poláci. Zatímco v prvním utkání se dostali brzo do vedení, proti Rusům museli dotahovat náskok soupeře. V posledním utkání skupiny proti Česku tak Poláci musí zvítězit, aby se podívali do čtvrtfinále.

Polští fanoušci v zápase s Ruskem
zdroj: ČTK/AP autor: Michael Sohn

"V roce 2011 jsme prakticky postavili nový tým, a proto nelze očekávat, že budeme pokaždé perfektní, ale stáváme se lepší a lepší. Zápas s Ruskem dokázal, že jsme dost dobří na to, abychom porazili Českou republiku. Máme šanci dosáhnout vyřazovací fáze a uděláme pro to všechno," prohlásil trenér polského týmu Franciszek Smuda.

Jeho svěřencům podle něj pomohlo, že nehráli pod tak velkým tlakem jako v úvodním duelu s Řeckem, který skončil stejným výsledkem 1:1. "Jak turnaj plyne a první zápas se stává minulostí, tak je hladina adrenalinu nižší a tlak klesá. Podpora diváků ale byla znovu výborná," uvedl třiašedesátiletý kouč s tím, že utkání pomohlo i otevření střechy na varšavském Národním stadionu. "Změnilo to herní podmínky, měli jsme víc vzduchu a mohli jsme běhat rychleji," vysvětlil Smuda.

Před klíčovým duelem skupiny ho trápí zranění obránce Damiena Pequise a záložníka Eugena Polanského. "Budeme muset počkat na vyšetření od týmového doktora, abychom věděli, zda to nebude něco vážného. Dozvíme se to zítra odpoledne," dodal polský kouč. Do branky by se proti Česku podle něj mohl vrátit distancovaný Wojciech Szczesny, kterého v pondělí solidně zastoupil náhradník Przemyslaw Tytoń.

"Duel s Českou republikou je teď velmi důležitým zápasem. Možná tím nejdůležitějším za poslední roky. Češi jsou v našem dosahu, ale hrají dobrý fotbal," upozornil záložník Rafal Murawski. "Proti nim nás čeká opravdové finále," doplnil obránce Sebastian Boenisch.

Polští fotbalisté byli spokojeni s tím, jak zvládli utkání proti silnému ruskému výběru. "Byl to velmi dobrý zápas ve vysokém tempu. Obě strany měly slušné šance a muselo se na to dobře dívat. Myslím, že si to diváci užili," zhodnotil Murawski.

Podle něj domácímu celku pomohlo i nastudování Ruska z úvodního vítězného střetnutí s českým týmem. "Utkání jsme odehráli solidně i takticky. Viděli jsme jejich předchozí zápas a hráli přesně to, co jsme od nich očekávali. Zvládli jsme náš úkol velmi dobře a odehráli vyrovnaný zápas," ocenil třicetiletý hráč Lechu Poznaň. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články