Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Šmicer: V Anglii to bylo horší, šli jsme na Italy

Vratislav - Manažerovi fotbalové reprezentace Vladimíru Šmicrovi se po porážce 1:4 od Ruska v zahajovacím duelu Eura vybavily vzpomínky na šampionát před šestnácti lety v Anglii. S českým celkem tehdy v roli aktivního hráče také prožil nepovedený start do turnaje, tým se ale po prohře 0:2 s Německem vzepjal a pak dokráčel k senzačnímu stříbru. Bývalý ofenzivní záložník by si nyní přál, aby se situace opakovala a reprezentanti v dalších zápasech s Řeckem a Polskem vybojovali postup ze skupiny. "V Anglii to bylo ještě horší tím, že jsme po prohře s Německem šli na Italy. Teď jdeme na Řeky, i když je pravda, že na ně nemáme bůhvíjak dobré vzpomínky," řekl Šmicer.

Vladimír Šmicer
zdroj: ČT4

Na Euru v Anglii si prý hráči nepovedený první zápas mezi sebou vyříkali a podobné je to i teď v Polsku. "Neřekl bych, že se kluci pohádají, ale každý si určitě řekne svoje. To není pohádání, to je spíš posunutí toho týmu," uvedl Šmicer. "Každý řekne, jak to cítí. Nemůžete nikoho do ničeho tlačit, ale většinou to tak je. Sejdete se pohromadě, řeknete to, co se vám nelíbí na hřišti. A jednodušší je, když si to řeknou všichni hráči," podotkl.

Před šestnácti lety udělal tehdejší trenér Dušan Uhrin starší po prohře s Němci jednu změnu v základní sestavě, místo Martina Frýdka nasadil Patrika Bergra. Dá se čekat, že také Bílek sáhne do složení úvodní jedenáctky. "Myslím, že k nějakým změnám dojde. Musí si to vyhodnotit celý trenérský štáb a uvidíme. Ale nechtěl bych, aby byla nějaká panika. Prohrálo se 1:4, jsme všichni zklamaní i z výkonu, ale pořád jsou tu dva zápasy před námi," upozornil.

To se prý bude s trenéry snažit dostat hráčům do hlavy. "Dobře, nezvládli jsem první zápas jako v Anglii, díky remíze Polska s Řeckem jsou ale šance poměrně velké pořád. V případě, že zvládneme Řecko, postup můžeme mít pořád ve svých rukou, když Poláci neporazí Rusy. To musíme dostat klukům do hlavy, aby byli pozitivní. Aby pořád věřili, že po prvním zápase se nic nebalí," řekl Šmicer.

Od Řeků očekává tradičně defenzivní pojetí, s nímž český celek přemohli například před osmi lety v semifinále Eura v Portugalsku. "Nám se na ně nikdy nehrálo dobře, nedali jsem jim snad ještě ani gól. Doufejme, že nebudou tak rychlí v brejcích, ale my musíme hrát líp," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články