Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šmicer s Bílkem jsou s přípravou v Bad Waltersdorfu nadmíru spokojeni

Bad Waltersdorf – Soustředění české reprezentace před Eurem 2012 končí a s ním i pravidelné pohledy do jeho zákulisí. Posledními hosty studia v Bad Waltersdorfu byli logicky trenér Michal Bílek a manažer reprezentace Vladimír Šmicer. Tématem nemohlo být nic jiného než bilancování po přípravě, její celkové zhodnocení – a oba muži byli viditelně spokojeni.

Bad Waltersdorf
zdroj: ČT24

"Z toho prvního týdne, co jsme spolu, mám velmi dobrý pocit. Splnilo to přesně to, co jsme od toho očekávali. Od ubytování po tréninkové plochy, vše bylo na nejvyšší úrovni. Měli jsme dobré počasí, byť v úvodu trochu pršelo," hodnotil trenér přípravu.

Potěšený byl i výhrou v přípravném zápase proti Izraeli. "Celé soustředění jsme zakončili výhrou proti Izraeli – a myslím si, že po velmi slušném výkonu. V úvodu jsme sice nebyli moc aktivní, ale poté jsme se rozehráli a bylo to v pořádku. Jsem rád, že jsou hráči zdravotně v pořádku a lepší se stav Tomáše Rosického, takže samé pozitivní věci."

Stav Rosického je vůbec jednou z věcí, která české fanoušky zajímá nejvíce. Bílek však uklidňoval. "Zranění Tomáše není takového rázu, abychom měli mít nějaké pesimistické nálady. Má instrukce se zapojovat do tréninku a ty dávky se postupně budou zvyšovat. Zatím šel dvakrát do výklusu a necháváme to vyloženě na něm. My potřebujeme, aby byl 8. června v pořádku a proti Rusku mohl nastoupit. Aby hrál od začátku proti Maďarsku, není nutné, ale je to generálka a přál bych si, aby kádr byl zdravý a já mohl vybírat ze všech hráčů."

Přestože se reprezentační soustředění před velkými fotbalovými akcemi většinou konala v Seefeldu, letos se trénovalo premiérově v Bad Waltersdorfu. Manažer reprezentace si změnu pochvaloval. "Řada kluků do Seefeldu jela několikrát. Přijeli jsme do nového prostředí a to nás nezklamalo. Podmínky byly dobré a i kluci si to pochvalovali, poznali něco nového. Nejenom, že hráči zvládli poměrně intenzivní trénink, ale vyhráli i dvě utkání, samé pozitivní zprávy," byl Šmicer plný optimismu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články