Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Šmicer: Kritici nám měli za postup pogratulovat

Praha - Trenér české fotbalové reprezentace Michal Bílek si nemůže podle svých slov stěžovat. Fotbalová asociace ČR mu prodloužila smlouvu, takže nároďák povede i do kvalifikace o MS 2014. Stalo se tak před Eurem, kdy ještě není jisté, jak český tým dopadne. Podle některých kritiků mělo k podpisu dojít ihned po baráži, nebo až po ME s přihlédnutím k předvedené hře. Manažer reprezentace Vladimír Šmicer, jenž byl jedním z iniciátorů nové smlouvy, má na to jiný názor. "Kritikům nerozumím," řekla Bílkova pravá ruka v pořadu Na slovíčko.

Vladimír Šmicer
zdroj: ČT4

"Jsem rád, že jsme tu smlouvu domluvili už před šampionátem, protože jsem tady dva a půl roku budoval tým, který si sedl až před koncem kvalifikace. Mám radost, že budu moct s tímto týmem pracovat dál," řekl Bílek.

Motiv, proč Šmicer za novou smlouvu loboval, byl podle něj jasný. "Trenér dostal za cíl postoupit na ME, a to se mu podařilo splnit. Vzhledem k tomu, že výkony týmu se zlepšovaly, logickým krokem byla nová smlouva," vysvětlil.

Je nám líto, video expirovalo.
Na slovíčko

Šmicer si neodpustil rýpnutí do kritiků realizačního týmu a některých reprezentantů za předváděné výkony v kvalifikaci na EURO. "Kritiky bylo hodně. Když je věcná, má nám pomáhat," uvedl bývalý fotbalista. Podle něj se měli kritici chytnout za nos a pogratulovat k úspěchu. "Postup tady byl, ale kritizují pořád. Někteří lidi pořád nejsou spokojeni. Tomu nerozumím," řekl Šmicer.

Obránce Roman Hubník si kritiku, pokud je na místě, bere k srdci. "Když se kritizuje pořád, i když se daří, na místě to není. Z kritiky si člověk musí vzít jen to pozitivní a já myslím, že jsem si to vzal," řekl Hubník. Přestane prý dávat vlastní góly. "Člověk si něco přečte, když se zápas nepovede, podívá se na to, hledá chyby, které udělal a říká si, že příště se toho musí vyvarovat. To vás musí posílit," přemýšlel.

V úplně jiné situaci je liberecký Theo Gebre Selassie, jenž je naopak médii poměrně oblíbený. "Jsem za to rád, v jaké jsem teď situaci. Jsem typ, který se zpytuje dost sám, kritiku moc dobře nesnáším." Šmicer mu poradil, aby si momentální stav užil. "Na všechny hráče to přijde. Buď skromnej, protože počkej za pár..."

Bílek zdůraznil, že kritiku tým eliminuje, pokud bude pokorný, dobře pracovat a také si vážit toho, že najel na vlnu, kdy jsou výsledky. "Hlavně nejet na EURO se žádným strachem. Kdyby tomu tak bylo, narazíme," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články