Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Šmicer: Kdybychom měli dva světové útočníky, hrajeme na ně

Praha – Česká fotbalová reprezentace dnes rozluští tajenku, zda naděje na postup ze základní skupiny fotbalového mistrovství Evropy je aktuální, nebo nikoli. Manažer nároďáku Vladimír Šmicer doufá, že proti Řecku hráči budou bodovat. "Nepodceníme je," řekl bývalý fotbalista.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Šmicer si je s hráči vědom toho, že moc možností po porážce 1:4 s Ruskem reprezentace nemá. "Abychom ještě měli šanci v posledním utkání postoupit, musíme nyní bodovat. Nejlepší pozice by byla vyhrát, tím bychom měli vše ve svých rukou," uvedl v rozhovoru pro Českou televizi.

Podle manažera reprezentace hodně fanoušků řecký výběr zbytečně podceňuje. "Jako jsme je podcenili my v roce 2004, řada lidí je podceňuje opět. Ale oni vyhráli kvalifikační skupinu a  ukázali svou sílu proti Polsku. Kdyby dali penaltu, tak to stoprocentně vyhráli," připomněl povedený zahajovací zápas Eura, který skončil 1:1.

Šmicer je ovšem přesvědčen, že Češi zvládnou duel lépe. "Řecko je však pořád nepříjemný soupeř. Velice dobře brání, taktiku má pořád stejnou a také dva tři šikovné hráče vepředu. Musíme hrát trpělivěji, ale fotbalově bychom na ně měli mít," ujistil.

K fanouškovské diskuzi o nasazení druhého útočníka vedle Milana Baroše (nebo dvou bez Baroše) přistupuje Šmicer s odstupem. "Tyhle neustálé debaty, jestli jeden, nebo dva útočníci... Na Euru hrají Španělé dokonce bez útočníka a 90 procent mužstev na jednoho útočníka. Fotbal se hraje jinak než před pár lety," řekl.

Na dva útočníky podle něj reprezentace od začátku utkání s Řeckem nenastoupí. "Ale v průběhu trenér nějaké změny udělat může. Kdybychom měli dva světové útočníky, tak na ně hrajeme. Ale takovou kvalitu a konkurenci v týmu nemáme, abychom to postavili takto," vysvětlil.

Kritiku veřejnosti chápe, zároveň však svěřence trenéra Michala Bílka nemůže vinit z toho, že pro duel s Ruskem udělali málo. "Rusové nás přehráli, kluci to vědí. Někdy si musíme přiznat, že soupeř byl lepší."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články