Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Ševčenko s Voroninem ukončili reprezentační kariéru

Doněck - Ukrajinští útočníci Andrej Ševčenko a Andrij Voronin ukončili reprezentační kariéru. Oba fotbalisté rozhodnutí oznámili po úterní prohře 0:1 s Anglií, která pro jejich tým znamenala vyřazení v základní skupině mistrovství Evropy.

"Byl to můj poslední oficiální zápas za Ukrajinu. V blízké budoucnosti zorganizuji přátelský zápas, abych se rozloučil s fanoušky," citovala agentura Reuters majitele Zlatého míče z roku 2004. "Co mám teď v plánu? Prostě chci jít domů, obejmout se s dětmi a políbit manželku," dodal útočník Dynama Kyjev.

V ukrajinském klubu Ševčenkovi v létě vyprší smlouva, bývalý hráč AC Milán a Chelsea však s fotbalem končit nehodlá. Už dříve projevil zájem zahrát si v zámořské soutěži MLS. Za reprezentaci Ševčenko odehrál 111 zápasů a se 48 góly je jejím nejlepším střelcem.

Na Euru, které Ukrajina pořádá spolu s Polskem, vstřelil dva góly v úvodním utkání se Švédskem (2:1). Po prohře 0:2 s Francií se však zranil a do zápasu s Anglií zasáhl až v 70. minutě. "Doufám, že fanouškům naše vystoupení udělalo radost. Mladí kluci dnes hráli dobře, takže reprezentace má světlou budoucnost," prohlásil Ševčenko.

Dvaatřicetiletý Voronin se chce nyní soustředit na kariéru v klubu. "Rozhodl jsem se tak už dřív. Nejsem tak mladý, abych pokračoval v obou rolích," uvedl kapitán Dynama Moskva, kde má ještě na rok smlouvu. Za národní tým nastoupil bývalý hráč Mohuče, Leverkusenu, Liverpoolu a Herthy k 74 utkáním a dal osm branek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články