Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Semšov: Češi jsou outsideři

Varšava - Rusové, první soupeř českého týmu na Euru, před šampionátem hýří sebevědomím. Záložník Dynama Moskva Igor Semšov tvrdí, že ruský tým je ještě silnější než na mistrovství Evropy před čtyřmi lety, kdy došli až do semifinále. Češi jsou podle Semšova outsideři a ruskou cestu do čtvrtfinále by neměli ohrozit.

Igor Semšov v dresu ruské reprezentace
zdroj: EPA/Isifa autor: SERGEI CHIRIKOV

"Změnilo se pouze to, že jsme zkušenější a odehráli jsme více zápasů. Náš tým je z 85 až 90 procent stejný, a proto si myslím, že budeme ještě silnější než v roce 2008," uvedl čtyřiatřicetiletý středopolař moskevského Dynama.

Ruský tým se podle něj zlepšuje každým okamžikem a na šampionát bude reprezentace dokonale připravena. "Naše hra se zlepšuje s každým dalším tréninkem a přípravným zápasem. Trenér dobře ví, na čem ještě musíme pracovat a co můžeme zlepšit, takže díky tomu můžeme vstoupit do turnaje v optimální formě," uvedl hráč s padesáti sedmi reprezentačními starty a třemi vstřelenými góly.

Semšov, přestože považuje Rusko za favorita základní skupiny A, varuje, že soupeře není možné podcenit. "Všechny týmy jsou vyrovnané a schopné porazit každého. Polsko turnaj spolupořádá a je mu věnována velká pozornost. Řecko a Česká republika jsou outsideři, kteří mohou využít každé nabídnuté příležitosti, takže si na ně musíme dát pozor," prohlásil.

Věří, že by Rusko mohlo na Euru stejně jako před čtyřmi lety uspět. "Nemyslím si, že bychom byli outsidery. Hráli jsme dobře na minulém šampionátu a dařilo se nám i v kvalifikaci. Jsme tým, z něhož budou soupeři nervózní. Přijeli jsme sem udělat dobré výsledky, jsme hladoví po vítězstvích a úspěších," dodal Semšov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články