Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Santos: S Poláky jsme nabrali sebevědomí, s Čechy ho ukážeme

Vratislav - Kouč řeckých fotbalistů Fernando Santos před úterním zápasem s českým týmem na evropském šampionátu věří, že jeho mužstvo pojede na vlně euforie získané v druhém poločase zahajovacího utkání s Polskem. Santose nadchlo, jak se Řekové v oslabení dokázali vzchopit a málem zápas i otočit. Řecká družina po úvodní remíze věří ve výhru nad českým týmem, která ji přiblíží k postupu.

Dimitris Salpingidis
zdroj: AP autor: Gero Breloer

"Hráčům druhý poločas z prvního utkání dodal sebevědomí, které snad ukážou i v úterý proti českému týmu. Doufám, že zopakujeme stejně dobrý výkon," řekl na dnešní tiskové konferenci portugalský kouč v řeckých službách. "Ale není pochyb o tom, že nás čeká složitý úkol. V mých očích se nic nemění tím, že Češi prohráli první zápas," připomněl Santos úvodní český nezdar s Ruskem (1:4).

Santos by se prý ale v úterý ve Vratislavi nebránil tomu, aby scénář duelu s českým týmem byl pro Řeky jednodušší. "Snad těch potíží už nebude tolik jako napoprvé," doufal Santos.

Obránce Vassilis Torosidis bere první duel s Polskem jako ponaučení. "Chceme zapomenout hlavně na první půlhodinu, která se nám nepovedla. Jako bychom se zahajovacího utkání báli. Snad to bude před úterkem dobrá lekce," uvedl bek Olympiakosu Pireus.

Řekové si na Euru získali sympatie poté, co s domácím výběrem prohrávali, pak přišli o zraněného stopera Avrama Papadopulose a ještě před přestávkou o přísně vyloučeného dalšího středního obránce Sokratise Papastathopulose. Po změně stran však nadchli velkým vzepětím, vyrovnáním a málem i vítěznou trefou, kdyby kapitán Jorgos Karagunis nezahodil penaltu.

"Kdykoliv jsme byli v těžké situaci, pokaždé jsme ty překážky dokázali překonat," pochvaloval si Santos. Ten na lavičce Řecka v roce 2010 vystřídal Otto Rehhagela, který mužstvo vedl devět let a v roce 2004 s ním senzačně vyhrál Euro. Santos má s mužstvem také velké plány; duel s Čechy bere s velkou důležitostí. Řekové se v případě výhry výrazně přiblíží ke čtvrtfinále, naopak Češi by přišli o zbytky nadějí.

Santos ale upozornil na to, že po prvním zápase zdaleka ve skupině A není nic rozhodnutého, byť má Rusko po první výhře výhodu. "Všechny týmy mají pořád šanci na první místo, teď není správný moment odhadovat, kdo bude druhý. Fotbal není matematika," prohlásil Santos.

Před zápasem s Čechy je sebevědomý, třebaže se musí obejít bez obou klíčových stoperů. "Mám určité nápady, jak je nahradit. Ale ještě počkám na poslední trénink. Chci vidět reakce určitých hráčů na určité situace. Jsem si jistý, že máme stále mnoho alternativ, abychom postavili silnou zahajovací sestavu. Pevně věřím, že zvítězíme. Hráčům to ale zdůrazňuju před každým utkáním. Důležité je hlavně neprohrát," dodal Santos.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články