Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Salpingidis: S bodem spokojení nejsme, měli jsme vyhrát

Varšava - Řecký fotbalista Dimitris Salpingidis litoval, že se spoluhráči nedokázali otočit zahajovací utkání mistrovství Evropy s domácím Polskem. S remízou 1:1 prý nemohou být Řekové spokojeni, protože měli na vítězství. Vyhrát mohli především zásluhou Salpingidise, který se stal hlavní hvězdou zápasu. A to i přesto, že se překvapivě neobjevil v zahajovací sestavě.

Dimitris Salpingidis
zdroj: AP autor: Gero Breloer

Trenér Fernando Santos na Salpingidise ukázal až o poločasové přestávce, kdy Řecko prohrávalo 0:1, navíc hrálo o deseti. Útočník PAOK Soluň hru výrazně oživil a už po šesti minutách dorážkou vyrovnal. Následně se zasloužil o vyloučení soupeřova brankáře a pokutový kop, který však Jorgos Karagunis neproměnil. Další trefa Salpingidise nebyla uznána pro těsný ofsajd přihrávajícího Kostase Fortunise.

"Rozhodně nemůžeme být s bodem spokojeni, protože jsme měli vyhrát. V první půli jsme měli několik špatných momentů, navíc jsme šli do deseti, ale dokázali jsme se vrátit do hry a byli jsme lepší," řekl Salpingidis, který odmítl chválu na svou osobu. "Rozhodně nechci mluvit o sobě. Co se dnes povedlo mně, se příště může povést někomu jinému. Jsme tým," dodal.

Podle něj by ztráta s Polskem mohla stát tým postup. "Bohužel máme jen bod. Teď nás čekají dvě velmi těžká utkání s Českem a Ruskem. Budeme se snažit předvést to nejlepší a vybojovat postup. Lehké to ale nebude," tuší.

Salpingidis vyslal varování českým fotbalistům před úterním vzájemným zápasem. Zvláště když už má dobré vzpomínky na konfrontaci s českým fotbalem. Dvakrát skóroval do sítě Sparty v zápasech Ligy mistrů a v neoficiálním přípravném utkání v roce 2008 pokořil i českou reprezentaci, která nastoupila s náhradníky. "Teď se zaměříme na Česko, protože je to náš příští soupeř. Chceme ale vyhrát všechny následující duely," dodal Salpingidis.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články