Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Rosického účast je proti Polsku nejistá

Vratislav - Zranění Tomáše Rosického by mohlo být vážnější, než se prvně zdálo. Včera sice hlavní lékař týmu Petr Kolář zmínil 75% šanci na kapitánovu účast v sobotním utkání s Polskem, dnes ale lékaři potvrdili nejisté vyhlídky. "Léčba Tomáše Rosického pokračuje podle programu. Včera jsme zasedli s Petrem Kolářem a připravili strategii. Nějaký čas do zápasu ještě máme a nejspíše se rozhodne až na předzápasovém tréninku," uvedl fyzioterapeut Martin Janoušek. Jistá je však účast Petra Čecha, který ji potvrdil po dnešním tréninku.

Tomáš Rosický s Petrem Čechem
zdroj: ISIFA

"Rosického režim není úplně klidový. Snažíme se, aby se sval protahoval a uvolňoval. Tomáš zkusil rotoped, předpokládáme ale i užití analgetik," dodal Janoušek. Nejistý nástup reprezentačního kapitána k sobotnímu utkání potvrdil i Marek Jankulovski. "Přeci jen je to zranění dlouhodobé. Nemusí Tomáše do zápasu vůbec pustit," řekl.

Kapitán české reprezentace dnes vynechal trénink, šel pouze do posilovny. Podle vedení českého týmu je nutné, aby záložník stihl minimálně páteční předzápasový trénink na Městském stadionu.

Petr Čech: Měl bych být stoprocentně připravený, můj start ohrožený není. Jsem velmi spokojený s tím, jak jsem dnešní trénink zvládl a jak se můj zdravotní stav zlepšil. Kdybych nebyl stoprocentní, nehrál bych. Člověk musí používat rozum a uvažovat, kdy může tým poškodit.

Rosický musel kvůli bolestem odstoupit z úterního utkání s Řeckem. Po zápase neskrýval zklamání, noha ho však bolela i po vyšetření v nemocnici. "Teď mě to bolí i při chůzi. Vlastně se na tu nohu nemůžu momentálně ani postavit. Na druhou stranu neházím flintu do žita. Na tenhle šampionát jsem čekal strašně dlouho, a pokud to bude jen trochu možné, půjdu do toho. Uvidíme, jak na tom budu," řekl.

Možné záložní formace bez Tomáše Rosického:

1. scénář (nejpravděpodobnější): Hübschman, Plašil - Jiráček, Kolář, Pilař
2. scénář: Hübschman, Darida - Jiráček, Plašil, Pilař
3. scénář: Hübschman, Jiráček - Rezek, Plašil, Pilař
4. scénář (nejméně pravděpodobný): Hübschman, Plašil- Jiráček, Darida, Pilař

V poločase utkání ho nahradil Daniel Kolář. Při nepřítomnosti kapitána v duelu s Polskem se rýsuje podobný scénář. Post ofenzivního záložníka by opět nejspíš připadl záložníkovi z Plzně a Tomáš by mohl na hřiště naskočit ze střídačky na několik posledních desítek minut. "Kdyby Tomáš nehrál, pro celý tým by to byla velká ztráta. Pro mě na druhou stranu zase šance. Ale počkejme si na sobotu," řekl Kolář.

Druhou alternativou by mohlo být přesunutí Jaroslava Plašila na místo útočícího záložníka a znovunasazení Jana Rezka na pravou stranu zálohy. Na dalších třech postech potom zůstávají Václav Pilař, Petr Jiráček a Tomáš Hübschman.

Je nám líto, video expirovalo.
EURO 2012 - Studio Vratislav

Ve hře však zůstává i scénář, ve kterém by Hübschmana na postu defenzivního záložníka doplnil Vladimír Darida s útočnou trojkou zložníků Jiráček - Plašil - Pilař. "Nejsem typ, který by trpěl nervozitou. Kdybych si na takové utkání neměl troufnout, asi bych tady ani vůbec nemusel být," uvedl Darida.

U brankáře české reprezentace Petra Čecha je diagnóza přívětivější. "Vyšetření prokázalo, že nejde o zranění. Petr zítra naplno nastoupí k předzápasovému tréninku," uvedl fyzioterapeut Bronislav Schreier. Čecha po utkání s Řeky bolelo rameno. Byl proto na vyšetření ve vratislavské nemocnici a lékaři mu naordinovali individuální program.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články