Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Ronaldo: Určitě jsme si zasloužili minimálně remízu

Lvov – Zajímavou zápletku nabídl první den ostře sledované skupiny B fotbalového mistrovství Evropy. Dánové šokovali výhrou 1:0 nad favorizovaným Nizozemskem, které je tak před středečním duelem s Německem pod velkým tlakem. I Portugalci budou v dalším duelu s Dánskem hrát o setrvání v turnaji. Po porážce 0:1 s Němci žehrali hlavně na smůlu v podobě dvou břeven.

Zklamaní fotbalisté Portugalska
zdroj: EPA autor: Mario Cruz

"Německo dalo gól ve chvíli, kdy jsme se my dostávali do hry. Zareagovali jsme skvěle, soupeře jsme zatlačili a vytvořili si dostatek šancí, abychom alespoň vyrovnali. Jenže jsme trefovali jen konstrukci branky nebo brankáře," litoval kouč Paulo Bento.

Na výkonu proti Němcům se však podle něj dá stavět. "Byla tam kvalita i velká snaha hráčů. Rozhodně zůstávám optimistou. Už dopředu jsem věděl, že se bude rozhodovat o postupu až v posledním zápase skupiny," dodal.

Podobného názoru byl i stoper Pepe, který měl blízko ke gólu. Jeho střela se od břevna odrazila jen na brankovou čáru. "A pak Němci dají gól z jediné vážnější šance, kdy se pro nás smolně odrazí míč přímo ke Gomezovi. Je to frustrující," přiznal stoper Realu Madrid. "Takový je fotbal, že lepší tým občas nevyhraje," dodal.

Podle Cristiana Ronalda není třeba věšet hlavu. "Každý, kdo zápas sledoval, musí říci, že jsme byli lepší tým. Šance mluví samy za sebe. Určitě jsme si zasloužili minimálně remízu. Teď se ale musíme zvednout a zabojovat," řekl Ronaldo. "Musíme si vzít příklad z roku 2004, kdy jsme také na úvod prohráli, ale pak jsme došli až do finále," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články