Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Reprezentace se chce proti Maďarsku naladit na Euro

Praha - Reprezentační tým českých fotbalistů si v přípravném duelu s Maďarskem naposledy vyzkouší svoji formu před mistrovstvím Evropy, do kterého vstoupí přesně za týden utkáním s Ruskem. Na pražské Letné už vyrukuje národní mužstvo téměř s nejsilnější možnou sestavou, kvůli zranění lýtka ještě podle všeho bude chybět kapitán Tomáš Rosický. Utkání vysílá od 18:55 v přímém přenosu ČT4 a náš web.

Čeští fotbalisté
zdroj: ČT24

Kouč Michal Bílek ale oproti minulému duelu s Izraelem už může nasadit Petra Čecha, který se postaví do branky téměř přesně dva týdny poté, co pomohl Chelsea vychytat triumf ve finále Ligy mistrů. V obraně se na postu stopera má představit Michal Kadlec, jehož nedávno zlomený nos stále "zdobí" karbonová maska. Ve středu zálohy naskočí Jaroslav Plašil. Bílek s Rosickým nechce riskovat, klíčový hráč týmu má být stoprocentně připravený až na úvodní bitvu ME.

Češi si před duelem s Maďarskem, na které narazí po více než deseti letech, vytyčili dva úkoly: nepřijít ke zbytečné zdravotní újmě a pokud možno se na turnaj vítězně naladit. S Izraelem Bílkův tým výhru vydřel ve čtvrté minutě nastavení. "Chceme si vyzkoušet různé varianty hry a zápas bude důležitý i vůči divákům, které bychom si chtěli přiklonit na naši stranu," uvedl záložník Petr Jiráček.

Tomáš Sivok: "Výsledky před mistrovstvím nejsou úplně klíčové, ale když jsou dobré, tak to atmosféře v týmu jenom prospěje. Kdybychom prohrávali, zase bychom dostávali čočku, což před Eurem nechceme. Takže si přejeme uspět i s Maďarskem."

Všechny vstupenky, které asociace dala k dispozici, jsou rozebrané. "V tuto chvíli jsou lístky pryč a teoreticky je vyprodáno. Ale netušíme, jestli všichni lidé, kteří je získali, na stadion opravdu dorazí. Pokud by se nám ještě nějaké vstupenky vrátily, budou k dispozici přímo na pokladnách stadionu," uvedl tiskový mluvčí FAČR Jaroslav Kolář.

Předpokládaná sestava:

Čech - Gebre Selassie, Sivok, Kadlec, Limberský - Plašil, Jiráček - Rezek, Kolář, Pilař - Baroš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články