Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Řecký tisk: Ledabylost nestačila na nanejvýš průměrný český tým

Atény - Řecký tisk zkritizoval nepřipravenost národního mužstva v úterním zápase mistrovství Evropy s českými fotbalisty, jejichž výkon označil za nanejvýš průměrný. Řekové prohráli 1:2, oba týmy nicméně mají šanci postoupit do čtvrtfinále.

Řecko - Česko
zdroj: ČTK/AP

Podle listu To Fos bylo Řecko odrovnáno v šesti minutách průměrným českým týmem. Bleskově dostalo dvě branky a výsledek byl rozhodnutý. Tým napáchal nepředstavitelné množství chyb známých už z "předválečného období".

Podle deníku Athlitiki, který přišel s palcovým titulkem "Nepřítomné národní mužstvo", zažil řecký tým zatmění, po němž od šesté minuty prohrával 0:2. Řecko levně prodalo zápas Čechům, napsal Goal News.

Podle deníku Ethnos si Řekové nevzali ponaučení z úvodního zápasu s Polskem. V něm také v poločase prohrávali, zatímco Češi se poučili, protože po prvních 25 minutách prohrávali s Ruskem už o dvě branky. Když Řekové snížili, vyděsili podle tamních médií Čechy a ti přestali být nebezpeční. Nevytvořili si ale šance na vyrovnání. Ethnos také zpochybnil řecký ofsajd, kvůli němuž nebyl uznán gól v prvním poločase.

Řecké servery píšou o dezorientovanosti, loudavosti a zatemnění

Řecké servery spatřují za porážkou jejich mužstva mimo jiné jeho dezorientovanost a pomalý nástup do hry. Hovoří přitom například o "šestiminutovém zatemnění" nebo "loudavém vstupu" do zápasu.

Řeckému národnímu mužstvu se podařilo psychologicky překonat studenou sprchu na začátku zápasu, ale nebylo schopné překonat oba inkasované góly do 6. minuty, napsal server sport.gr. "Než si plně uvědomili, v jakém složení, na jakém hřišti a proti kterému soupeři hrají, dostali dva góly," napsal sport.gr. Češi podle serveru využili dvojího selhání řecké "protivzdušné obrany" a jejich rychlý náskok měl přirozeně "nežádoucí účinky" na další vývoj na hřišti. "Soupeř měl na své straně i psychologickou převahu, takže si udržel převahu nad mužstvem, kterému nic nevycházelo," dodal sport.gr.

Řecký gól stačil na to, aby změnil průběh zápasu. Řecký tým vypadal, že tomu věřil, obzvlášť, když "Češi začali vidět duchy Eura 2004 se vznášet nad vratislavským stadionem". Přestože Řekové opanovali hřiště a omezili Čechům bez Rosického a Baroše prostor na protiútoky, nedokázali si vytvořit podmínky pro opravdové ohrožení Čechovy branky, dodal server.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články