Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Řecký tisk doufá ve vítězství nad Čechy

Atény - Řecko se v úterním druhém zápase na fotbalovém mistrovství Evropy proti Česku ocitne vzhledem k blízkosti českých hranic od místa utkání ve Vratislavi fakticky v roli hostů. Přesto se řecký celek cítí plně připraven a duel, který ho může posunout k postupu ze skupiny, se pokusí vyhrát.

"Doufám, že proti Česku nebude nutné zápas obracet, ale že se od začátku poženeme za vítězstvím," prohlásil portugalský trenér řeckého mužstva Fernando Santos. "Uděláme, co je v našich silách, abychom ukázali něco pěkného, abychom zahráli dobrý fotbal a získali tři body za vítězství," dodal střelec vyrovnávacího gólu v úvodním utkání s Polskem Dimitris Salpingidis.

Bývalý brankář Antonis Nikopolidis, jeden ze strůjců nečekaného triumfu řeckých fotbalistů na mistrovství Evropy 2004 v Portugalsku, vyjádřil podle přesvědčení, že by se řecké mužstvo mělo zaměřit především na českou obranu, kde vidí hlavní soupeřovu slabinu. V zápase proti Rusku podle něho český výběr ukázal zranitelnost při protiútocích. "Pokud budeme dělat to samé, budeme mít mnoho příležitostí zvítězit," podotkl Nikopolidis. Dodal nicméně, že Češi budou nyní obezřetnější, a připomněl, že i Řekům budou chybět dvě významné opory v obraně.

Radost Řeků na Euru 2004
zdroj: AP

Zápas je z českého pohledu bojem o "přežití" a uchování šancí na postup do čtvrtfinále. Češi jsou po páteční prohře 1:4 s Ruskem podle tisku zatlačeni do kouta, a pokud ve Vratislavi nebudou bodovat ani s řeckými protivníky, v posledním utkání skupiny proti domácímu Polsku už budou hrát jenom o čest. Úterní prohra by totiž znamenala konec českých nadějí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články