Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Projekt veřejných videoprojekcí na náměstích zkrachoval

Praha - Na dvacet tisíc zklamaných českých fanoušků se v noci vracelo z Vratislavi. Smutná atmosféra panovala taky na tuzemských náměstích a v barech, kde proběhla projekce prohraného zápasu. Krach veřejné projekce ve čtyřech krajských městech bude mít navíc soudní dohru.

Zrušená videoprojekce
zdroj: ČT24

Čeští fanoušci odcházeli z vratislavského stadionu zklamaní. Po prohře se vytratili z restaurací i fanzóny. Mnozí raději čekali na vlakovém nádraží a do Prahy se vraceli dvě hodiny po půlnoci. Špatně nesli porážku i fanoušci doma. Na Staroměstském náměstí dokonce tři agresivní muži napadli jednoho z ruských fanoušků. Pomoci mu museli strážníci.

Dalším zklamáním pro fanoušky byl krach projektu "Česko fandíme". Sliboval velkolepou podívanou na náměstích devíti krajských měst. Jenže hlavní pořadatel, jablonecký podnikatel Jan Vrajík, nezaplatil subdodavatelům a na internetu oznámil zrušení projekcí. "Ta akce nedopadla dobře, je nám líto, nevíme, z jakého důvodu," uvedla tisková mluvčí ostravského magistrátu Jana Pondělníčková.

Dnes se ukázalo, že Jan Vrajík neměl ani vyřešená vysílací práva. "Hlavní problém je v tom, že pan Vrajík neměl autorská práva a neměl podepsány smlouvy s generálními partnery," vysvětlila Eva Teclová ze společnosti TOP Event. Ostatní firmy, které už do zrušeného projektu investovaly stovky tisíc korun, se teď bojí o své peníze. "Jako firma jsme do toho investovali nejen finanční prostředky, ale taky čas," zlobí se Marek Pagač z marketingového oddělení firmy E.ON.

Podnikatel se na kameru odmítl vyjádřit. "Jeden zástupce partnerů, a to firma TOP Event, prostě nezaplatila. A bez peněz se to fakt dělat nedá," hájí se Vrajík. Společnost TOP Event s tím však nesouhlasí. Firmy, které se zkrachovalého projektu zúčastnily, už připravují hromadnou žalobu, na které se chtějí domluvit v pondělí. Nevylučují ani, že se obrátí na policii.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články