Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Pro Smudu je to hořká pilulka. Ale Češi byli skvělí, tvrdí

Vratislav (Polsko) - Rozplynutý sen. Tak mluvil kouč polských fotbalistů Franciszek Smuda poté, co jeho celek vypadl z domácího evropského šampionátu po sobotní porážce 0:1 ve Vratislavi od českého týmu. Smuda vypadal zdrceně a prohlásil, že jeho působení u týmu určitě skončilo, protože měl smlouvu jen do konce Eura.

Franciszek Smuda
zdroj: EPA autor: Leszek Szymanski

Poláci podle Smudy zápas nezvládli takticky. "Hlavně druhý poločas se nám nepovedl. Je to velmi hořká pilulka, ale musíme také říct, že Češi hráli naprosto skvěle. Přes jejich obranu jsme se dostávali jen těžko. Nehráli jsme to, co jsme si řekli. Ne, že by nechtěli, ale možná byli přemotivovaní," uvedl Smuda na tiskové konferenci.

Rozhodující prý bylo, že Polsko v duelu s českým týmem zahodilo své šance na začátku utkání. "Ale první poločas se mi z naší strany líbil. Až pak jsme začali hrát možná až moc klidně. Jako bychom se báli toho, co udělají na hřišti Češi," uvedl Smuda.

Jeho tým získal na turnaji dva body a ve skupině skončil poslední, Smudu mrzelo, že z celé země vyprchá fotbalová euforie. "Je to zkrátka konec jednoho velkého dobrodružství. Dělali jsme, co jsme mohli, ale neumím si vysvětlit, proč hráči jeden zápas hráli s takovým zapálením jako třeba proti Rusku a pak na to nenavázali," poznamenal Smuda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články