Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Poláci představili nominaci, hvězdou má být Lewandowski

Varšava – Polsko, jeden ze soupeřů českého týmu na Euro, už zveřejnilo konečnou nominaci. Kostru polského týmu tvoří trio klíčových hráčů německého mistra Dortmundu – Piszczek, Blaszczykowski a Lewandowski. Brankářskou jedničkou bude na šampionátu Wojciech Szczesny z Arsenalu. Z dosavadního širšího kádru vypadli obránci Tomasz Jodlowiec a Kamil Glik, na šampionátu si nezahraje ani útočník Michal Kucharczyk.

Polský fotbalový reprezentační dres
zdroj: Agencja Gazeta

Trenér Polska Franciszek Smola se pyšní patrně nejsilnějším výběrem našeho severního souseda za poslední léta, hlavní hvězdou by měl být třiadvacetiletý střelec Dortmundu Robert Lewandowski. "Jestli bude někdo jiný střílet góly, které zajistí naši vítězství, budu mít stejnou radost," říká skromně polský útočník.

Přestože Polsko se představí s jedním z nejmladších kádrů na mistrovství, kde většina hráčů nemá žádné zkušenosti s velkými turnaji, postup ze skupiny, ve které se Poláci postaví i Česku, všichni považují za samozřejmost.

Na šampionátu se nakonec neukáže trojice hráčů ze širšího kádru. "Bylo to velmi obtížné rozhodnutí, podobné chvíle jsou pro trenéra nejhorší. Měl jsem na pozorování hráčů dva roky, což je na jednu stranu hodně, na druhou stranu málo. Kamila Glika jsme neměli příležitost vyzkoušet, bohužel z obránců jsme museli škrtnout dva," citoval kouče web Sport.pl.

Obránce Glik, který hájí barvy druholigového italského FC Turín, rozhodnutí očekával, přesto byl zklamán. "Mrzí to, že jsem nedostal šanci, třeba i minutu hry," litoval. Z nominace vypadl také brankář Arsenalu Lukasz Fabiaňski kvůli zranění ramene. Nahradí ho Grzegorz Sandomierski z Bialystoku, který původně byl na seznamu náhradníků. Spolupořadatel turnaje bude 16. června ve Vratislavi posledním soupeřem Česka v základní skupině A, v níž jsou ještě Řecko a Rusko.

Konečná nominace Polska na mistrovství Evropy:

Brankáři: Wojciech Szczesny (Arsenal/Angl.), Grzegorz Sandomierski (Bialystok), Przemyslaw Tyton (Eindhoven/Niz.).
Obránci: Lukasz Piszczek (Dortmund/Něm.), Marcin Wasilewski (Anderlecht/Belg.), Jakub Wawrzyniak (Legia Varšava), Marcin Kamiňski, Grzegorz Wojtkowiak (oba Lech Poznaň), Sebastian Boenisch (Brémy/Něm.), Damien Perquis (Sochaux/Fr.).
Záložníci: Eugen Polaňski (Mohuč/Něm.), Dariusz Dudka (Auxerre/Fr.), Adam Matuszczyk (Düsseldorf/Něm. II), Adrian Mierzejewski (Trabzonspor/Tur.), Jakub Blaszczykowski (Dortmund/Něm.), Ludovic Obraniak (Bordeaux/Fr.), Maciej Rybus (Groznyj/Rus.), Kamil Grosicki (Sivasspor/Tur.), Rafal Murawski (Lech Poznaň), Rafal Wolski (Legia Varšava).
Útočníci: Robert Lewandowski (Dortmund/Něm.), Pawel Brožek (Celtic/Skot.), Artur Sobiech (Hannover/Něm.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články