Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Platini: Euro by se mohlo konat po celé Evropě

Kyjev - Fotbalové mistrovství Evropy by se za osm let mohlo hrát po celé Evropě. Revoluční myšlenku představil šéf UEFA Michel Platini. Sám to označil za skvělý nápad, kterému jsou členové výkonného výboru nakloněni. O pořádání šampionátu by se mohlo podělit až dvanáct měst a přípravy by podle Platiniho byly celkově snadnější a levnější.

Prezident UEFA Michel Platini
zdroj: ISIFA

"U příležitosti 60. výročí evropských šampionátů by Euro v roce 2020 mohlo probíhat ve dvanácti městech v jedné zemi nebo také ve dvanácti až třinácti městech po celém kontinentu. Mně se tato myšlenka hodně líbí a drtivá většina členů výkonného výboru to považuje také za výborný nápad," prohlásil Platini v Kyjevě, kde v neděli večer finálovým zápasem Španělsko - Itálie vyvrcholí letošní ME pořádané Polskem a Ukrajinou.

"Proč nutit jednu nebo dvě hostitelské země do výstavby deseti nových stadionů, letišť a tak dále? Nový návrh by byl mnohem jednodušší a levnější. Je to však jen nápad," zdůraznil Platini. Výkonný výbor se zástupci jednotlivých svazů se tím nyní budou zabývat, rozhodnutí by podle Platiniho mohlo padnout buď letos v prosinci, nebo v lednu 2013.

O pořádání ME 2020 se zatím oficiálně ucházejí Gruzie, Ázerbájdžán a společně trio zemí Irsko, Skotsko a Wales. Původně mezi zájemci bylo i Turecko, jenže to se nakonec rozhodlo pro stejný rok usilovat o získání olympijských her. Příští mistrovství Evropy se uskuteční za čtyři roky ve Francii a místo současných 16 týmů jich na něm bude startovat 24.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články