Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Pelta: Nenávist k Barošovi? To je davová psychóza

Vratislav - Fotbalista Milan Baroš je v nemilosti mnoha českých fanoušků. Během utkání s Ruskem a Řeckem na něj na Euru ve Vratislavi pískali a skandovali nelichotová hesla. To se možná jeho lepším výkonem proti Polsku změní. Alespoň by si to přál šéf Fotbalové asociace (FAČR) Miroslav Pelta. Podle něj se jedná o davovou psychózu. "Neváží si práce lidí a odbornosti. Jsem z toho smutnej," řekl Pelta.

Milan Baroš
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Útočník Galatasaraye Istanbul měl podle Pelty období, kdy s jeho výkony nebyl zcela spokojený. "Ale co se týče mistrovství Evropy a jeho vystoupení, ve všech zápasech podal kvalitní výkon a proti Polsku byl rozdílovým hráčem směrem dopředu. Nejenže si vytvořil finální přihrávku před gólem, také gól dal, i když mu zvedli ofsajd," uvedl Pelta. Podle něj byly v utkání s Polskem mraky soubojů, kdy Baroš udržel balon na hrotě a byl pro český tým velkým a silným hráčem.

"Mrzí mě to. Je to taková davová psychóza. Je to kluk, který je v turecké lize miláček publika, celé Turecko k němu má uznání. Reagovat takhle na hráče? Když sem jedou, podporují nás tisíce lidí a pak jsou schopni na hráče pískat? A ještě tak, že nerozlišují výkon. Baroš pro nás je klíčovým útočníkem, nejen teď, ale i v budoucí kvalifikaci," ujistil Pelta.

Jak Baroš kritiku snáší, dává najevo třeba komunikací s médii. Ta je totiž značně omezená, a pokud útočník komunikuje, většinou pak se zahraničním tiskem a televizemi. Pelta si však myslí, že povinnosti Baroš plní na sto procent. "A když jsou nějaké nadstandardní věci, je to jeho rozhodnutí a s tím není problém. Jak oni na něj, tak on na ně."

Pelta tvrdí, že je potřeba najít zdravou míru, kdy bude Baroš tolerovat fanoušky, resp. média, a naopak. "On se stal terčem bulvárních novin. Měl na tom určitě nějaký podíl, ale nebylo to tak, jak ty noviny... On se dobře prodává, je to populární a zajímavý hráč." Média by se podle Pelty měla chovat korektně, aby měl Baroš motivaci se k nim obracet a vycházet vstříc. "Je to tak na půl cesty. Doufám, že je to jednou pro vždy vyřešené, že Milan přesvědčil."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články