Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Němci pojedou na Euro bez nováčků Draxlera a ter Stegena

Berlín - Brankář Marc-André ter Stegen, záložníci Julian Draxler se Svenem Benderem a útočník Cacau se nevešli do konečné nominace německé fotbalové reprezentace pro mistrovství Evropy, kterou oznámil trenér Joachim Löw.

Joachim Löw
zdroj: ČT4

Do třiadvacetičlenného výběru Německa pro šampionát v Polsku a Ukrajině se nevešel ani jeden z nováčků - osmnáctiletý Draxler ani dvacetiletý ter Stegen, který v sobotu dostal při premiéře v reprezentaci v přípravě od Švýcarska pět branek. "Navzdory prohře (3:5) to pro mě byla zajímavá zkušenost. Doufám, že jsem nebyl v reprezentaci naposledy a pro Euro přeju klukům hodně štěstí," uvedl ter Stegen.

Cacau po vyřazení nenaváže na předloňskou účast na mistrovství světa v Jihoafrické republice. Rodák z Brazílie nejspíš ukončí reprezentační kariéru, přestože chtěl bojovat o místo v národním týmu pro světový šampionát, který bude v roce 2014 hostit jeho rodná země. "Byl to můj sen a dělal jsem pro to všechno. Euro mi mohlo pomoci naději udržet, ale věděl jsem, že o místo v nominaci bude velký boj," řekl Cacau.

Nominace Německa na Euro:

Brankáři: Manuel Neuer (Bayern Mnichov), Tim Wiese (Brémy), Ron-Robert Zieler (Hannover).

Obránci: Holger Badstuber, Jerome Boateng, Philipp Lahm (všichni Bayern Mnichov), Benedikt Höwedes (Schalke), Mats Hummels, Marcel Schmelzer (oba Dortmund), Per Mertesacker (Arsenal/Angl.).

Záložníci: Lars Bender, André Schürrle (oba Leverkusen), Mario Götze, Ilkay Gündogan (oba Dortmund), Sami Khedira, Mesut Özil (oba Real Madrid/Šp.), Toni Kroos, Thomas Müller, Bastian Schweinsteiger (všichni Bayern Mnichov), Lukas Podolski (Kolín n. R.), Marco Reus (Mönchengladbach).

Útočníci: Mario Gómez (Bayern Mnichov), Miroslav Klose (Lazio Řím/It.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články