Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Nejzajímavější bylo utkání Itálie - Španělsko, shodují se experti

Praha - Přílišné sólování Nizozemců, nudný zápas gigantů mezi Anglií a Francií a kvalitní výkony Itálie nebo Ukrajiny byly podle českých fotbalových expertů největšími zajímavostmi dosavadního fotbalového Eura. "Nejkvalitnější zápas byl mezi Itálií a Španělskem. Hlavně Itálie netaktizovala a jen nebránila. Měla velmi plynulý přechod mezi obrannou a útočnou fází, hrála přímočaře. Vidím je v semifinále," předpověděl bývalý trenér Dušan Uhrin starší, který s týmem dosáhl na stříbrné medaile na ME 1996.

Dušan Uhrin starší
zdroj: ČTK

Nečekaně odvážný výkon italského týmu vyzdvihl také nedávný kouč Olomouce Petr Uličný. "Španělé mají skloubený tým z Barcelony a Realu Madrid a jsou zvyklí hodně držet balon. Italové ale na rozdíl od většiny klubových týmů hodně vysoko a velice odvážně napadali. Přitom jejich blok zůstával stále velmi kompaktní," řekl Uličný. "To naši kluci proti Rusům měli strašně roztaženou hru a Rusové si po zisku balonu do pěti vteřin vytvářeli šance," podotkl Uličný.

I z taktického hlediska Uhrina nejvíce zaujal duel Itálie - Španělsko. "Překvapilo mě, že Italové hráli na tři beky. Jejich obranná činnost ale zůstávala velmi kvalitní. U Španělů jsem zase nečekal, že budou hrát bez hrotového útočníka. Nevím, z jakého důvodu, ale domnívám se, že příště už tak hrát nebudou. I když střídající Torres neproměnil šance, bylo vidět, že je lepší, když Španělé hrají s hroťákem," mínil Uhrin.

Oba trenérské experty překvapila dobrou hrou Ukrajina. "Zabiják Ševčenko se zvedl. Dát dva góly hlavou proti silným a vysokým Švédům, to je velmi kvalitní výkon. Velmi dobrý fotbal předvedli také Rusové," řekl Uličný. "Ukrajinci měli v přípravě plno špatných výsledků, ale teď se v pravý čas probudil Ševčenko," ocenil pondělní představení veteránského kanonýra také Uhrin.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Španělsko - Itálie

Naopak bitva dvou velmocí mezi Francií a Anglií oba kouče hodně zklamala. "Hlavně v druhé půli to prakticky odchodili. Je možné, že to bylo dané i tím vedrem, co tam panovalo," přemítal Uhrin. "Byl to chodící fotbal na usnutí," podotkl Uličný, který v uplynulé sezoně získal domácí pohár s Olomoucí a dovedl Hanáky k záchraně v lize.

Uhrina zaskočilo také zaváhání Nizozemců proti Dánům, Oranjes přitom patřili před turnajem k hlavním medailovým kandidátům. "Sice mají kádr nabitý hvězdami, co hráč, to super hráč, ale nevidím tam kolektiv, není to ucelený celek," řekl Uhrin.

Už před startem šampionátu tipoval finále Španělsko - Německo a nic na tom nemění. "Německo je vyloženě turnajové mužstvo a Španělé budou hrát v dalších zápasech daleko líp," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články