Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CZ FIGHTERS FOR VETERANS

Nechcete na fotbal? Jděte ve Vratislavi do zoo

Vratislav - Už v sobotu sehraje česká reprezentace na mistrovství Evropy klíčový zápas proti Polsku. Do Vratislavi však fanoušci míří velmi často také s rodinami. Co město nabízí té části rodiny, která utkání sledovat nechce?

Všudypřítomní čeští fanoušci
zdroj: ČT24 autor: Vít Čepický

Vratislav je jednoznačně fotbalovým městem, ne všichni ale evropským mistrovstvím žijí. Je hodně možností, jak ve městě strávit volný čas. Třeba procházkou po historickém centru. Sice je poněkud ukryta za stěnami fan zóny, nicméně věže radnice jsou vidět, stejně jako pranýř, kam by nejeden fanoušek nejednoho trenéra či hráče postavil.

Dalším cílem může být místní zoologická zahrada. Nejstarší a počtem chovaných zvířat největší v Polsku. Lístek pro jednu rodinu vyjde na 70 zlotých (asi 400 korun). Kdo chce nakupovat, může navštívit hned několik obchodních center. Zajít si můžete i na jídlo a ochutnat tak specialitu: chlodnik, tedy studenou polévku z červené řepy. Ideální v horkém počasí.

V centru a jeho okolí jsou dvě stovky malých skřítků. V informačním středisku si lze vyzvednout speciální mapu a jít po jejich stopách. Ve Vratislavi je také přes sto mostů. Kromě Odry městem protékají další čtyři řeky. Tumský most znají všichni zamilovaní. A kdo chce místo zelené trávy zelený park, může přijít do japonské zahrady, kde je i jedna z největších fontán v Evropě. Každý večer se v ní odehrává multimediální představení.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články