Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nároďák už na ME vydělal přes 300 milionů, dostane třetinu

Vratislav - Česká fotbalová reprezentace svým účinkováním na mistrovství Evropy dosud vydělala 12 milionů eur (asi 306 milionů korun). V případě čtvrtfinálového postupu přes Portugalsko pak může přidat další tři miliony eur (asi 76,4 milionu korun), čímž by překonala 355 milionů korun vydělaných na ME 2004, kde tým v semifinále vypadl s Řeckem.

Česka fotbalová reprezentace
zdroj: ISIFA

Postup na ME v Polsku a na Ukrajině přinesl do pokladny FAČR osm milionů eur (asi 204 milionů korun). Dvě výhry v základní skupině nad Řeckem a domácím Polskem pak znamenaly další dva miliony eur a stejnou částku UEFA vyplácí i za postup do čtvrtfinále.

Případný postup do semifinále by Česku vynesl další tři miliony eur. Poražený finalista pak získá 4,5 milionu a nový mistr Evropy 7,5 milionu eur.

Hráči a realizační tým dostanou třicet procent z celkového výdělku po odečtení nákladů, což je asi o deset procent méně než na předchozím šampionátu v Rakousku a ve Švýcarsku. Tehdy fotbalisté celkem vydělali 212,5 milionu korun. Téměř šedesát procent ze zisku poputuje na konto FAČR, deset až patnáct procent pak do fondu mládeže a na charitativní účely.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články