Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Nároďák navštívili dopingoví komisaři

Bad Waltersdorf (Rakousko) - Fotbalovou reprezentaci na soustředění v Rakousku překvapila návštěva dopingových komisařů UEFA. Namátkové kontrole se v Bad Waltersdorfu po dopolední tréninkové fázi podrobilo deset hráčů. Reprezentace trénovala už v téměř v kompletním složení. Dopolední přípravu znovu vynechal pouze kapitán Tomáš Rosický, který šetří zraněné lýtko a znovu vyrazil jen do posilovny.

Soustředění před Eurem
zdroj: ČT24

"Dopingoví komisaři musí udělat minimálně jednu prohlídku před mistrovstvím, přijít ale mohou v podstatě kdykoliv," řekl tiskový mluvčí reprezentace Jaroslav Kolář. Losování určilo, že se do rukou komisařů svěřili Čech, Baroš, Petržela, Necid, Kadlec, Limberský, Plašil, Pilař, Lafata a Rezek, kteří v čase od dvanácté do čtrnácté hodiny odevzdali vzorky krve a moči. Ty vzápětí zapečetěné putovaly na analýzu.

Hráči se musí požadavkům komisařů podřídit, i kdyby měli dopředu naplánovaný jakýkoliv program. Samotní fotbalisté jsou na pravidelné dopingové testy už zvyklí, s přítomností komisařů jsou smíření na klubové i reprezentační úrovni. Ale například někdejší reprezentační kouč Karel Brückner dříve dával najevo nesouhlas s "přepadovými" akcemi. Jedním z komisařů, kteří navštěvují reprezentaci pravidelně, byl i dnes Slovák Pavol Malovič, dřívější lékař československé reprezentace.

Poprvé na soustředění na hřiště vyběhl další záložník Jaroslav Plašil a do tréninku se zapojil také brankář Petr Čech. Ten za týmem dorazil až ve středu, protože měl krátké volno po sobotním vítězství Chelsea v Lize mistrů.

Odpoledne si fotbalisté užívají volného programu. Reprezentaci čekají i společenské povinnosti, devětatřicáté narozeniny totiž slaví manažer týmu Vladimír Šmicer. "Ani mu na dort už asi nebudeme ty svíčky dávat, možná by se tam už nevešly. Dáme spíš jednu velkou," žertoval brankář Čech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články